Folkemøde: Polens ambassadør taler om russisk gas

  henryka_ambassadoer_polen

  Polens ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys skal tale om Nordstream II gasledningen på Folkemødet torsdag eftermiddag. Her fortæller hun om dansk-polsk relationer på en konference i Billund Lufthavn i marts. Foto: Niels Husted, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Det syvende Folkemøde på Bornholm åbnes i dag med deltagelse af Polens ambassadør Henryka Moscicka-Dendys.


  Bornholm er fra torsdag og frem til søndag rammen om årets Folkemøde for syvende gang. Stedet hvor meninger mødes og brydes, og hvor landets organisationer, politikere og journalister holder den årlige festival.

  Nordstream II

  Polens ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys er blandt deltagerne, og skal i Allinge i debat om den planlagte kontroversielle tysk-russiske gasledning Nordstream II. I panelet i Det Lille Røgeri om gasledningen deltager også Stina Soewarta, der er chef for EU-Kommissionen i Danmark og Martin Peter Næsby, der er direktør i Olie Gas Danmark.

  Mette Walsted Vestergaard

  Det er tv-journalist Mette Walsted Vestergaard der skal styre debatten. I omtalen af debatten står der:

  Vi har set, at olie og gas kan bruges til politisk indflydelse. Hvilken energiunion har vi brug for?

  At lukke for gassen for udfordrende kunder som Ukraine er de seneste år blevet et politisk redskab for Rusland og en metode til at opnå politisk indflydelse. Samtidig er nye projekter som Baltic Pipe under forberedelse, og der bygges nye forbindelser over grænserne, der skal gøre Europa mindre afhængig af enkelte udbydere. Debatten vil stille skarpt på den tredje energipakke, hvorfor vi har brug for en energiunion, og hvad der er det virkelige potentiale for en ny gas infrastruktur. Vi vil også fokusere på gassens rolle i den grønne omstilling, og på, hvorfor olie og gas vil fortsætte med at være en del af medlemsstaternes energimix, også i Danmark, i det mindste som en ressource, man kan falde tilbage på.

  I røgeriet

  Debatten finder sted i Det Lille Røgeri ved Allinge Røgeri, der ligger ved byens bibliotek (F23) og finder sted torsdag mellem 17.15 og 18.15.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Program for Folkemødet