Fredelige gadekampe i Warszawa og Krakow

  Gadekampe_i_Warszawa_med_puder

  Gadekampene i Warszawa var samtidig ny polsk rekord i antal deltagere. Repræsentanter fra Guinness rekordbog var til stede i den polske hovedstad, og endnu afventer arrangørerne en accept af rekorden.


  Mere end tusinde polakker deltog i gadekampe i Warszawa og Krakow. Mens der blev brugt tåregas og vandkanoner til NATO-topmødet i weekenden, gik det langt mere fredeligt for sig i Polen.


  Mere end tusinde polakker mødtes i denne weekend for at kæmpe mod hinanden – en mod en. Eneste tilladte våben var en pude.

  Pude-rekord?

  Pudemesterskaberne har fået sin egen årsdag, og lignende gadekampe har fundet sted mange andre steder i verden.

  Guinness rekordbog var også til stede i Warszawa.

  Deltagerne fra den polske hovedstad ville sætte ny rekord i antallet af pudekamps-deltager, og endnu afventer man en godkendelse af rekorden.

  Markedspladsen

  I Krakow foregik kampene på den gamle markedsplads i centrum af Krakow, og det gav de mange tilskuere en ekstra oplevelser på en af årets første varme solskinsdage.

  Igen i 2010

  Næste gang årets store pudekamp finder sted, er den 4. april 2010. Alle kan deltage og reglerne er rimelige enkle: Der må kun anvendes bløde puder, man må ikke slå hårdt og ikke på folk med briller. Alle aldre skal kunne deltage og ingen må begynde før startfløjtet.

  Og endelig skal man rydde op efter sig, oplyser arrangørerne.