medicinsk_turisme_polen_polennu

Polen har fremgang indenfor medicinsk turisme, og danskerne er med på vognen. Alene på denne ene tandlægeklinik i Szczecin havde de mere end 6.000 danskere i stolen i 2013. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk/MAJA G.

LÆS  Danmark vil fraråde alle unødige rejser til Polen

WARSZAWA: Interessen for medicinsk turisme i Polen er stigende, men det er ikke kun tænder og plastikoperationer der tilbydes.

LÆS  Danmark lemper for rejser til og fra Polen

Omsætningen for den medicinske turisme steg med ti procent sidste år, og er nu på 1,4 milliarder zloty, oplyser brancheorganisationen for medicinsk turisme, PSTM, i en ny rapport ifølge dagbladet Rzeczpospolita.

390.000 sidste år

390.000 udlændinge modtog behandling i Polen i 2014, og det var især tandlægebehandling og operationer med plastik kirurgi der trak udlændinge til Polen. Men også udskiftning af organer og andre dybe specialer tilbydes med succes i Polen, lige som også mange går til øjenlæge og til optiker i Polen.

3.600 zloty i snit

Hver udenlandsk patient eller klient har i gennemsnit brugt 3.600 zloty for den udførte behandling, og det er en stigning på 50 procent i forhold til 2011.

Fremstød i Danmark

En række af Polens førende aktører indenfor medicinsk turisme med brancheorganisationen i spidsen, besøgte sidste år Danmark, og fortalt på en konference om det store udbud i Polen indenfor området i Bella Center i København.

Fortsat vækst

Den polske brancheorganisation forudser en global vækst på 20 procent i år, men venter kun en vækst i Polen på 10 procent i 2015.

LÆS  DR-programmet Nul Stjerner på weekendtur til Polen

LÆS  Første fly fra Billund Lufthavn til Gdansk