Frygt for uro ved indgangene til fodboldlandskamp

polske_fans

Polske fodboldfans må ikke komme til fodbold i Telia Parken fredag i hvidt og rødt, hvis de har købt deres billet i Danmark. De må heller ikke heppe på deres landsmænd, medmindre billetten er købt i Polen. DBU indskærper at det er en regel der skal følges efter ordre fra FIFA og UEFA. Arkivfoto.


KØBENHAVN: DBU indskærper at billetter til fredagens VM-kamp mellem Danmark og Polen der er købt i Danmark, ikke giver adgang til en sektion der tillader polsk fanudklædning eller tilråb til fordel for Polen.


Det kan blive særdeles hedt i mere end en forstand ved indgangene til Telia Parken, når Polen møder Danmark i VM kvalifikation forud for slutrunden i 2018 i Rusland fredag aften. Mange polakker risikerer at gå forgæves i fodbold-kostumet til VM-topopgøret mellem Polen og Danmark. Og det kan give uro foran indgangene til de danske afsnit til kampen, vurderes det.

Hvid-rødt forbudt

Problemet er, at mange polakker har købt deres billet i Danmark, og forventer at kunne heppe på de hvid-røde polske spillere. Men den går ikke, siger DBU der har forsøgt at fortælle de polske tilhængere hvordan reglerne er.

Sikkerhedshensyn

DBU erkender det kan være et problem for mange af de herboende polakker.

– Vi har påpeget i salgsprocessen, at salget i de danske sektioner – efter krav fra både UEFA og FIFA – er forbeholdt danske tilskuere ud fra et sikkerhedsmæssigt hensyn. Folk, der dukker op med billetter til den danske sektion – men som støtter Polen risikerer at blive afvist, siger DBU pressechef Jacob Wadland til polennu.dk.

Skriver til polske mailadresser

Han siger endvidere, at fodboldfans der har købt deres billet gennem Billetten, og har benyttet en polske mailadresse, vil alle blive kontakte af DBU senest onsdag eftermiddag.

Pengene tilbage

– Disse købere får på både dansk/polsk og engelsk information om, at deres billetter ikke vil give adgang med mindre de utvivlsomt er supportere af det danske landshold. Samtidig giver vi dem mulighed for at få refunderet deres billet. Det skal de dog gøre seneste onsdag klokken 16.00, siger pressechef Jacob Wadland i DBU til polennu.dk.

Udsolgt til kampen

Der er udsolgt til kampen fredag aften i Telia Parken, en kamp som Danmark skal vinde for at holde liv i VM-drømmene. Polen er nummer et i gruppen med 16 point, Danmark er på tredje pladsen med 10 point inden fredagens opgør.