Gdansk bygger 1,5 kilometer lang tunnel

  Tunnel_i_Gdansk_Polen

  To polske ministre og borgmesteren i Gdansk var med, da arbejdet med en 1,5 kilometer lang tunnel i byen blev sat igang. Foto: Gdansk.


  GDANSK: Arbejdet med en ny stor tunnel, der skal lette de trafikale forhold i Gdansk, er gået i gang.


  Ministeren for regional udvikling i Polen, Elzbieta Bienkowska, har døbt den boremaskine i Gdansk, der skal bore en 1,5 kilometer lang tunnel i byen. Den nye tunnel skal gøre livet nemmere for trafikanterne i Gdansk, og sikre at trafikken i byen med de mange floder og vandløb, kan afvikles hurtigere og nemmere end i dag.

  Fra lufthavn til havn

  Tunnelen skal gå under en del af Vistula floden, som en del af en ny vejforbindelse mellem Lech Walesa lufthavnen og Gdansk havn.

  Officiel start

  Elzbieta Bienkowska døbte den nye boremaskine for Damroka, og ceremonien blev overværet af den polske transportminister Slawomir Nowak og borgmesteren i Gdansk, Pawel Adamowicz. Navnet på den nye boremaskine er valgt efter en internetafstemning, og det lykkedes den polske minister at slå hul på champagnen mod den nye maskine, i første forsøg. Det virker som et lovende tegn, har flere polske medier bemærket.

  Ti meter om dagen

  Arbejdet med at bore tunnel ventes at stå på i fire måneder, og maskinen kan bore ti meter om dagen. Den samlede anlægssum for tunnelen er på 885 millioner zloty.

  SE FILM
  gdansknu.dk: Boremaskine navngives i Gdansk