Gdansk_er_værtsby_for_EUs_Havets_Dag_2011_polennu

EU’s årlige markering af Havets Dag bliver hvert år gennemført i en europæisk havneby den 20. maj. I år var Gdansk vært for løjerne. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.


GDANSK: I går var det ‘Havets Dag’ – en tradition der er indført af EU. I år er Gdansk vært for en lang række maritime aktiviteter, der begynder i denne weekend.


Hvert år den 20. maj markere EU: Havets Dag. Denne dag sættes der fokus på maritime forhold, og en europæisk by er hvert år vært for arrangementet. I år er det Gdansk, der samtidig kunne indlede sejler sæsonen, og fremvise en program med en lang række maritime aktiviteter i Trebyen (fællesbetegnelse for de sammensmeltede byer: Gdansk, Gdynia og Sopot).

Konferencen i den Baltiske Filharmoni

Den begivenhed der er mest fokus på, er en to-dages konference, som afholdes i Baltiske Filharmoni i Gdansk. I konferencen deltager EU-tjenestemænd, repræsentanter for den polske regering, EU-institutioner, samt organisationer indenfor maritime anliggender og fiskeri.

Sejlsæsonen åbnes

I dag tager polakkerne også hul på sejlersæsonen, og det markeres i flere havne.

Både med hold fra Gdansk Universitet og Gdansk Tekniske Universitet vil dyste mod hinanden, og turister og borgere i Gdansk får lejlighed til at komme ombord på skibe i havnen.

Udenlandsk besøg

I dag får Gdansk havn besøg af skibe fra Danmark, Finland, Letland, Tyskland og Rusland. Der er opstillet boder mange steder i byen, ligesom der gives flere udendørs koncerter.