Gdansk gamle bydel får nyt mondænt område

  gdansk_kornlager_bydel_pr_foto

  Der bliver brug for opdateringer i al verdens billedarkiver, da Gdansk gamle bydel med mastekranen er det mest kendte billede af den gamle bydel i byen. Om to år ser havnefronten helt anderledes ud. PR-foto.


  GDANSK: Bystyret har offentliggjort en animation af et nyt mondænt byggeri på den attraktiv ø midt i den gamle bydel i Gdansk.


  Planerne for det attraktive og i mange år øde område i Gdansk gamle bydel, bliver nu bebygget med hoteller, restauranter, cafeer, luksuslejligheder og et parkeringshus, skriver gdansknu.dk. I alt bygges der 40.000 kvadratmeter i de nye bygninger. Byggeriet skal står færdigt i 2018.

  Spøgelsesøen

  Projektet i sin helhed kaldes for Deo Plaza, og bygges på dele af den attraktive ø der kaldes for Kornlager Øen. Øen eller grunden har ligget delvist øde hen i årtier med en uvis fremtid. Først sidste år kom der gang i bydelen, da Puro hotelkæden åbnede et nyt hotel på grunden. Der er stadig gamle ruiner på grunden, som integreres med respekt i det nye byggeri, oplyser Gdansk Kommune.

  Bedste sted i Polen

  Myndighederne i Gdansk er meget glade for, at der endelig sker noget på grunden.

  – Det siges, at det er den bedste grund i Polen, siger en stolt borgmester Pawel Adamowicz.

  – Meget afhænger af projektet udførelse, siger borgmesteren der ser frem til at byggeriet står færdigt om to år.

  4-stjernet hotel

  Der bygges blandt andet et 4-stjernet hotel med 360 værelser, et luksus lejlighedskompleks med arealer på 25 – 211 kvadratmeter og et parkeringshus med plads til 200 biler i to etager.

  Privat investor

  Det er den succesfulde polske forretningsmand Zbigniew Nowak, der står bag Deo Plaza, og han er kendt for blandt andet fødevarer med Nowak-navnet. Da han selv er en travl mand, bliver det hans kone der skal arbejde med projektet, har han sagt til bystyret i Gdansk.

  Kendt i Gdansk

  Deo Plaza projektet er udarbejdet af arkitekterne KD Kozikowski Design, der har stået bag andre byggerier i Gdansk som det nye hovedkvarter til Radio Gdansk, den store Baltic Philharmoniker koncertsal og Puro Hotel på samme ø.