Gdansk gør klar til international Shakespeare festival

  Hamlet_på_international_Shakespeare_festival_i_Gdansk_Polen_polennu

  Hamlet udføres her under sidste års internationale Shakespeare Festival i Gdansk. Festivalen tiltrækker teaterinteresserede fra hele verden. Arkivfoto.


  GDANSK: Den polske Østersø by samler kunstnere fra hele verden til den årlige international Shakespeare festival.


  Fra fredag vil Gdansk være præget af Shakespeare. Den dag begynder nemlig den 16. internationale Gdansk Shakespeare Festival, og den fortsætter frem til 5. august.

  Tolker Shakespeare

  Festivalen er et international teaterarrangement, hvor der præsenteres forestillinger fra hele verden. I år kommer der teatergrupper fra Tyskland, Italien, Storbritanien, Rusland, Makedonien, Rumænien og Polen. Festivalen byder også på forskellige kunst begivenheder, som workshops og møder med kunstnere.

  Internationale berømtheder

  Organisatorerne af festivalen har sørget for internationalt kendte navn og diversitet af teaterformer. Luk Perceval, en anerkendt flamsk instruktør, kommer med sin “Hamlet” fra Thalia Teater i Hamburg, Silviu Puracete, en rumænsk teater-berømthed, skal vise sin version af “Stormen”, og en avangardisk russisk kunstner, Konstantin Bogomolov vil præsentere et skuespil under den kontroversielle titel “Lear. En komedie”.

  Polsk konkurrence

  Under festivalen bliver der også vist tre polske forestillinger, der er udvalgt blandt alle polske Shakespeare premierer i seneste sæson sæson. Alle konkurrerer om at vinde den prestigefyldte Gulde Yorick-pris for bedste forestilling af William Shakespeare. Prisen er blevet uddelt siden 1994.

  Dansk-polsk projekt

  Den polske instruktør Adam Walny og den danske komponist, Lars Kynde, har forberedt et helt unikt teaterstykke “Opus Hamlet”, hvor de fortæller Hamlets historie ved udelukkende at bruge af dukker og musik. Den ”stumme” forestilling er især henvendt til børn.

  Kendt i Gdansk

  Shakespeare havde et særlige forhold til Gdansk, da han ofte besøgte byen, og flere teatre i Gdansk har haft besøg af det store teater-ikon, mens han levede.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Shakespeare Festivalen i Gdansk