Gdansk har slået nye rekorder i hotelovernatning

  Gdansk_turisme_Polen_polennu

  – I begyndelsen tog de mest over grænsen på indkøbsture, men her i turist sæsonen er de også begyndt at opdage strandene, diskotekerne og museerne, siger Krystyna Hartenberger Parter, der er turistchef i Gdansk regionen.


  GDANSK: Den historiske storby Gdansk har oplevet en eksplosion i antallet af turister, viser ny opgørelse.


  Foreløbige opgørelser over sommerens turist sæson viser, at turismen til Gdansk og Pomorskie regionen er steget markant denne sommer i forhold til tidligere år, skriver dagbladet Gazeta Trojmiasto.

  Alle statistikker steget

  Statistikkerne for årets turist sæson viser alle en stigning i antallet af turister. Gdansk kommune har fået tre gange så mange penge ind på afgifter for hotelovernatninger i juli måned i år, end de gjorde sidste år, mens vand-sporvognene i Gdansk har transporteret dobbelt så mange mennesker som sidste år. Også molen i Sopot melder om en stigning i antallet af besøgende.

  Effekt af EM 2012

  – Især spaniere er kommet herop i stort antal, siger direktøren for Pomorskie Regionens Turist Organisation Krystyna Hartenberger-Parter til Gazeta Trojmaisto.

  – Der er kommet mærkbart flere turister fra de lande, der spillede kampe i Gdansk under fodbold-EM 2012, men vi har også noteret os en stor stigning i antallet af turister fra Skandinavien.

  Billige flyruter

  Andre forklaringer kan findes i de mange billige flyruter fra Skandinavien og Spanien, der gør Gdansk attraktiv for turister fra disse lande og i de mange koncerter og arrangementer, der finder sted i og omkring Gdansk i løbet af sommeren som musik festivalen Open’er i Gdynia.

  Russiske turister

  Det sidste år har russere fra Kaliningrad kunnet rejse visum-frit til Gdansk, og det har også kunnet mærkes på turismen.

  – I begyndelsen tog de mest over grænsen på indkøbsture, men her i turist sæsonen er de også begyndt at opdage strandene, diskotekerne og museerne, siger Krystyna Hartenberger Parter.

  Polens førende turist destination

  Også sidste år var Gdansk Polens mest attraktive turist destination med 5,5 millioner besøgende turister fra ind- og udland.

  – Udlændinge lægger i gennemsnit 50 Euro pr. døgn mens polakker lægger cirka halvdelen, så man kan selv regne ud hvor betydningsfuld turistbranchen er for Pomorskie Regionen, siger Krystyna Hartenberger Parter.