Gdansk_turisme_Polen_polennu
GDANSK: Den historiske storby Gdansk har oplevet en eksplosion i antallet af turister, viser ny opgørelse.
LÆS  Ny borgmester i Gdansk er kvinde og 39 år gammel


Foreløbige opgørelser over sommerens turist sæson viser, at turismen til Gdansk og Pomorskie regionen er steget markant denne sommer i forhold til tidligere år, skriver dagbladet Gazeta Trojmiasto.

Alle statistikker steget

Statistikkerne for årets turist sæson viser alle en stigning i antallet af turister. Gdansk kommune har fået tre gange så mange penge ind på afgifter for hotelovernatninger i juli måned i år, end de gjorde sidste år, mens vand-sporvognene i Gdansk har transporteret dobbelt så mange mennesker som sidste år. Også molen i Sopot melder om en stigning i antallet af besøgende.

Effekt af EM 2012

– Især spaniere er kommet herop i stort antal, siger direktøren for Pomorskie Regionens Turist Organisation Krystyna Hartenberger-Parter til Gazeta Trojmaisto.

– Der er kommet mærkbart flere turister fra de lande, der spillede kampe i Gdansk under fodbold-EM 2012, men vi har også noteret os en stor stigning i antallet af turister fra Skandinavien.

Billige flyruter

Andre forklaringer kan findes i de mange billige flyruter fra Skandinavien og Spanien, der gør Gdansk attraktiv for turister fra disse lande og i de mange koncerter og arrangementer, der finder sted i og omkring Gdansk i løbet af sommeren som musik festivalen Open’er i Gdynia.

Russiske turister

Det sidste år har russere fra Kaliningrad kunnet rejse visum-frit til Gdansk, og det har også kunnet mærkes på turismen.

– I begyndelsen tog de mest over grænsen på indkøbsture, men her i turist sæsonen er de også begyndt at opdage strandene, diskotekerne og museerne, siger Krystyna Hartenberger Parter.

LÆS  Borgerne i Gdansk har valgt ny borgmester

Polens førende turist destination

Også sidste år var Gdansk Polens mest attraktive turist destination med 5,5 millioner besøgende turister fra ind- og udland.

LÆS  Mordet på borgmester i Gdansk var politisk

– Udlændinge lægger i gennemsnit 50 Euro pr. døgn mens polakker lægger cirka halvdelen, så man kan selv regne ud hvor betydningsfuld turistbranchen er for Pomorskie Regionen, siger Krystyna Hartenberger Parter.