Godstogs linje mellem Polen og Kina åbnet

  Nyt_godstog_fra_Kina_til_Polen

  Den ny godstogs linje fra Suzhou til Warszawa skal efter planen have afgang fem gange om ugen eller mere fra næste år. Foto: PKP Cargo.


  WARSZAWA: Det første godstog fra Kina er ankommet til Warszawas Hovedbanegård på den ny rute, der skal konkurrere med containerskibs transporten.


  Ifølge det polske selskab PKP Cargo er det første godstog fra Kina ankommet til Polen på den ny-åbnede godstogs linje mellem de to lande. Det første godstog medbragte 43 containere.

  Gennem Rusland

  Den ny godstogs linje går fra Suzhou i det nordøstlige Kina igennem Rusland og Hviderusland til Polens hovedstad Warszawa. Linjen er oprettet i samarbejde mellem selskaberne Far East Land Bridge, Russian Railways Logistics og polske PKP Cargo, der er et underselskab til de polske statsbaner PKP. PKP Cargo står over for en delvis privatisering, hvor 50 procent af aktierne skal frigives senere på måneden.

  To uger

  Det første tog var to uger om rejsen fra Kina til Polen. Godstogs-linjen er dermed væsentligt hurtigere end skibstransporten mellem de to lande, der typisk tager 35-40 dage. Det er planen, at linjen til næste år skal have over fem afgange om ugen.