Grænsepoliti: 510 menneskesmuglere anholdt i år

Polen grænsepoliti EU
Polens grænsepoliti har travlt. Det er et massivt pres på grænsen med illegal indvandring fra Belarus. Regimerne i Minsk og Moskva organiserer den illegale indvandring for at destabilisere EU og sammenholdet i Europa. Arkivfoto.

BIALYSTOK: Polens grænsepoliti har i år anholdt 510 personer, for menneskesmugling. Der har været 19.300 mislykkedes forsøg.


Polens grænsepoliti har i år til dato anholdt 510 mennesker, for at deltage aktivt i menneskesmugling fra Afrika og Asien ind til Polen og EU gennem Belarus.

I 2023 har der været mere end 19.300 ulovlige forsøg på at krydse grænsen til Polen fra Belarus/Hviderusland. Alene i august har der været 1.800 illegale forsøg, skriver det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Grænsepoliti under pres

Der er fortsat trafik ved grænsen. Natten til søndag pågreb i Polens grænsepoliti 85 person, samt fire personer der blev stoppet inden de nåede at passere grænsen.

Det polske grænsepoliti oplyser også, at de mange illegale migranter kommer fra 49 forskellige lande. I juli var der 37 nationaliteter der forsøgte at komme ind i Polen. De mange forsøg på at komme ind i EU via Belarus, er organiseret af Rusland.

186 km lang og 5,5 meter høj mur

I et forsøg på at stoppe den ulovlige migration fra Belarus/Hviderusland byggede Polen sidste år en 186 kilometer lang mur. Muren er 5,5 meter høj, og er forsynet med et avanceret system af overvågningskameraer og bevægelsessensorer.

Til næste år vil de polske myndigheder installere tilsvarende elektronisk udstyr langs bredderne på floderne Bug, Swislocz og Istoczanka, der udgør en naturlig grænse mellem Polen og Belarus. Det nye overvågningssystem ventes medfinansieret af EU.