Graffiti-kunstner udsmykker dansker-færge til Polen

  faergen-mazovia

  Graffiti-kunstneren Mariusz Waras har hentet inspiration i tradionelle motiver fra Lowicz, der ligger i regionen Mazovia – Masurien. Foto: Polferries


  SWINOUJSCIE: En polsk graffiti-kunstner har udsmykket boven på færgen ”Mazovia”. Færgen bliver i næste måned sat ind på ruten mellem Ystad og Swinoujscie, som mange danskere benytter


  Selskabet Polferries nye færge på ruten mellem Ystad i Sverige og Swinoujscie er ved at blive gjort klar til at komme i drift i løbet af næste måned.

  Under opholdet på værftet i Szczecin er færgen ”Mazovia” blevet udsmykket af den polske graffiti-kunstner Mariusz Waras, der har malet skibets bovparti.

  Skibsboven udgør et areal på omkring 600 kvadratmeter, men Mariusz Waras har erfaring med store værker. Tidligere har han lavet murmalerier i blandt andet New York, Paris og Mexico City.

  Plads til 1.000 passagerer

  Mazovia er bygget i 1996, men gennemgik en større renovering i 2012, og skibet er blevet yderligere moderniseret, efter Polferries overtog det i december 2014.

  Færgen får plads til omkring 600 biler eller 110 lastbiler, samt cirka 1.000 passagerer på hver overfart mellem Ystad og Swinoujscie.

  Mange danskere bruger ruten

  Mange danskere benytter ruten til Polen fra den svenske havn.

  Fra 1977 var der en direkte færgeforbindelse mellem København og Swinoujscie, men Polferries nedlagde ruten i 2010.