Hellig Tre Konger fester over hele Polen

Hellig Tre Konger
Der var Hellig Tre Konger fester mere end 800 steder i Polen lørdag. 6. januar blev en helligdag igen i 2011, efter mere end fem årtiers pause. Billedet er fra Dluga Street i Gdansk. Privatfoto.

GDANSK: Hellig Tre Konger fester i mere end 800 polske byer lørdag. Dagen blev helligdag igen i 2011 efter en pause på mere end fem årtier.


Lørdag var der Hellig Tre Konger fester mange steder i Polen. Polsk Radio oplyser, at der var farvestrålende gadeparader over 800 steder i Polen, og mange andre steder i verden. Det var markeringen af den romersk-katolske kirkes Hellig Tre Konger fest.

Hellig Tre Konger 6. januar

Hellig Tre Kongers dag – den 6. januar – er en århundreder gammel tradition.

På dagen hylder man de tre mænds ankomst til Betlehem 12 dage efter Jesus fødsel. Dagen har været en helligdag i Polen siden 2011, hvor den blev genindført efter en pause på mere end fem årtier. Dagen blev forbudt under kommunismen.

 

Trods sne og slud…

Helligdag eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på
DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.