Historisk læser fremgang i januar for polennu.dk

  Lech_Walesa_og_polennu

  Polens tidligere præsident og modtager af Nobels Fredspris, Lech Walesa, var med til at støtte verdens første bilaterale nyhedsmedie – polennu.dk – ved opstarten i 2008. Her holdes han ajour med den seneste udvikling af polennu.dk’s udsendte. Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk.


  KØBENHAVN: polennu.dk havde en fremgang i antallet af læsere i januar på over hundrede procent i forhold til samme måned sidste år.


  Januar gav en ny læserrekord på polennu.dk. Antallet af visninger for måneden kom om på 3,3 millioner. I januar 2014 var tallet bare 1,6 millioner. En fremgang på 106 procent.

  Rekord på rekord

  Det har holdt hårdt, for indtil december sidste år har polennu.dk ikke kunnet matche læserrekorden fra juni 2012, da der var EM i fodbold i Polen og Ukraine. Den gang kom antallet af visninger op på 2,4 millioner, og det har været rekorden frem til december 2014, hvor der var 2,7 millioner. En rekord der blev slået igen i januar. Fremgangen år til år mellem 2013 og 2014 blev på 63 procent.

  SE TAL
  Facebook/polennu.dk: Visninger polennu.dk 2008-2015 (kræver Facebook login).

  Stolt over læserinteresse

  – Vi er naturligvis stolte over den nye rekord, og jeg er mest glad over for at danskerne er begyndt at søge mere og ny viden om Polen og polakkerne, siger chefredaktør for polennu.dk, Jens Mørch.

  Flere aktiviteter

  – Jeg er overrasket over fremgangen, da vi havde færre historier sidste år, end vi havde året før, men jeg tror også det hænger sammen med den stigende interesse for Polen i Danmark og vores aktive engagement sidste år i dansk-polsk film, politik, royalt besøg, håndbold, fodbold, uddannelser og investeringer.

  – Jeg tror det hele har været med til at give os et historisk løft i læsertallet, siger Jens Mørch. – Nu har vi serveret polske og dansk-polske nyheder på dansk hver dag siden 2008, men det er første gang vi har haft så markant en fremgang.

  LÆS MERE
  Uffe Ellemann-Jensen: Jeg er dybt imponeret over Polen

  Ny version på vej

  – Vi har oplevet en stigende interesse for de mere bløde historier, og derfor arbejder vi nu med et nyt koncept hvor vi lukker op for mere magasinstof, flere levende billeder og mere direkte dialog med vore læsere – ligesom vi spreder os på flere platforme, siger redaktøren og tilføjer: Vi kalder den for polennu.dk version 3.0, og den ventes lanceret før sommeren.

  Nye muligheder for kontakt

  Også på det kommercielle område, bliver der oprustet hos polennu.dk. Efter en test periode med et godt resultat, åbner polennu.dk nu mulighed for at dansk-polske organisationer, virksomheder, myndigheder og andre interesserede kan købe en profil på polennu.dk.

  Profil med synlighed

  – En profil på polennu.dk giver den optimale mulighed for at blive synlig i alle sammenhænge med Polen og polske forhold i Danmark, siger Marzena Stavitzka, der er ansvarlig for koordinering og salg af de nye polennu.dk profiler.

  – De nye læsertal er det bedste bevis på at vi er danskernes foretrukne medie, når det handler om Polen og polakker, siger Marzena Stavitzka.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Profil på polennu.dk

  Interesserede kan kontakte Marzena Stavitzka på mail: mast@polennu.dk.