Højeste lønstigninger for polakker siden 2008

lønstigninger i Polen
En polsk ansat får i gennemsnit cirka 5.800 zloty brutto om måneden. Det seneste år er gennemsnitslønnen i Polen steget med 9,9 procent. Arkivfoto.

WARSZAWA: Efter corona-pandemien har polakker oplevet de højeste lønstigninger siden 2008. En gennemsnitsløn i Polen er nu på 5.805,72 zloty.Polakkerne har oplevet de højeste lønstigninger (år-til-år) siden 2008. Trods efterveer af corona-pandemien er lønnen nu steget med næsten ti procent (9,9%).

Lønstigninger siden sidste år

For et år siden var gennemsnitslønnen kun på 5.285 zloty. I april udgjorde den gennemsnitlige bruttoløn 5.805,72 PLN oplyser Polens Statistik (GUS) ifølge money.pl. I marts var gennemsnitslønnen over 5.900 zloty.

Beregningen om lønstigninger gælder for ansatte i mellemstore og store virksomheder (over 9 ansatte) i april. Beløbet er brutto, og den aktuelle gennemsnitsløn på 5.805 zloty svarer netto til cirka 4.182 netto.

LINK: Polens Statistik (GUS)

Flere polske nyheder på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og tyk betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har valgt beløb, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.