Hver anden polak vil have valg til parlamentet

  skuespiller_i_protest

  Den seneste tids uro omkring det polske parlament, får nu hver anden polak til at gå ind for et nyvalg til parlamentet i Polen, selv om der først efter planen skal være parlamentsvalg i 2019. På billedet er det to af landets mest kendte skuespillere der er på barrikaderne for mere demokrati i Polen. Privatfoto.


  WARSZAWA: Næsten hver anden polak vil have nyvalg til parlamentet efter den seneste tids ballade I det polske parlament.


  En ny meningsmåling viser, at næsten hver anden polak – 47 procent – vil have valg til parlamentet nu, for at løse den demokratiske krise i Polen. Parlamentet er fortsat besat af medlemmer af oppositionen, der har holdt jul i Sejmen.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Polens parlament i demokratisk undtagelsestilstand

  Hver tredje vil ikke

  31 procent af polakkerne vil ikke have valg nu, viser undersøgelsen der er gennemført af SW Research for Newsweek Polska. 22 procent af polakkerne har ikke taget stilling til spørgsmålet.
  Polens tidligere præsident Lech Walesa og oppositionen i Polen har forlangt et nyt valg, fordi regeringspartiet har krænket tredelingen af magten i landet.

  Ingen udsigt til valg

  Det er dog næppe sandsynligt at der bliver valg til parlamentet foreløbig, med mindre Lov og Retfærdighedspartiet går i opløsning og mister sit flertal, siger professor Jacek Knopek fra Nicolaus Copernicus Universitet i Torun til Newsweek Polska.