Hver anden polak vil ikke have flygtninge

  syrien_flygtning_fn

  To ud af tre polakker vil ikke tage imod flygtninge fra EU, Mellemøsten og Afrika. Men en flertal vil gerne have flygtninge fra Ukraine. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Hver anden polak mener ikke at Polen skal tage imod flygtninge, viser en ny undersøgelse.


  52 procent af polakkerne vil ikke have at Polen tager imod flygtninge. Det viser en ny måling fra CBOS. 40 procent af polakkerne mener modsat, at Polen skal tage imod flygtninge midlertidig.

  Mere modstand i Danmark

  En tilsvarende undersøgelse i Danmark fra 2014 i Berlingske, viste større modstand blandt danskere end blandt polakkerne i dag. Dengang var 57 procent af danskerne imod flygtninge, mens 36 procent var for. Men i Danmark ændrede det sig året efter, da der var flygtningestrømme på de danske motorveje og druknede kvinder og børn i Middelhavet.

  Danskerne skiftede mening

  I samme undersøgelse i 2015 sagde 56 procent af danskerne nemlig ja tak til flygtninge, mens 37 procent sagde nej. Nærmest stik modsat end bare et år tidligere.

  Ikke EU-borgere

  Den polske CBOS undersøgelse viser også, at fire procent af polakkerne mener at flygtninge skal have lov at bosætte sig permanent i Polen. To ud af tre polakkerne vil ikke have flygtninge fra EU, Mellemøsten og Afrika, mens 58 procent omvendt mener at Polen skal tage imod flygtninge, når det gælder ukrainere fra de krigshærgede områder i Østukraine.

  Pave opfordring

  Polakkerne, som er et af de mest katolske folkefærd i verden, trodser dermed opfordringen fra pave Frans, om at en katolik skal åbne sine døre for flygtninge.