Hver femte unge polak står uden arbejde

  Selv om væksten i ledigheden blandt unge polakker er faldet markant i Polen, så forudser en ny opgørelse fra Eurostat, at hver femte polak mellem 15 og 24 år vil stå uden arbejde. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  BRUXELLES: Polen har en af EU’s laveste stigninger i arbejdsløsheden blandt unge, men alligevel står næsten hver femte polak mellem 15 og 24 år uden arbejde.


  Polen og Tyskland har EU’s laveste stigning i ledigheden blandt unge mellem 15 og 24 år.

  5 millioner unge

  Ifølge en ny opgørelse fra Eurostat om unges arbejdsløshed i første kvartal af 2009, så er der nu 5 millioner unge mennesker i EU uden arbejde. Ungdoms-arbejdsløsheden er steget i samtlige EU-lande undtagen Bulgarien.

  Størst i Letland

  Den største stigning i ungdoms-arbejdsløsheden var registreret i Letland (fra 11 til 28,2 procent), Estland (fra 7,6 til 24,1 procent) og Litauen (fra 9,5 til 23,6 procent).

  De mindste stigninger blev fundet i Tyskland (fra 10,2 procent til 10,5 procent) og Polen (fra 17,8 procent til 18,2 procent).

  18 % ledig

  I Polen er væksten i arbejdsløsheden blandt unge lille, men den samlede ledighed er stadig høj i Polen. 18 procent er fortsat uden arbejde, og det betyder at cirka hver femte unge polak står uden job.