Hviderusland forbyder Polsk Radio hjemmeside

Hviderusland Polen
Den polske regeringskontrollerede hjemmeside Polsk Radio, er blevet forbudt i Hviderusland. Den er ekstremistisk, lyder det fra Minsk. Grafik: PN Teknik.

WARSZAWA: Hviderusland betegner Polsk Radios hjemmeside som værende ekstremistisk, og Minsk har derfor forbudt den.


Myndighederne i Hviderusland har forbudt den regeringskontrollerede hjemmeside for Polsk Radio i Hviderusland. I Minsk mener man at hjemmeside er ekstremistisk.

Det er en beslutning fra juli der nu er blevet gennemført, som en del af Lukashenko-regimets kamp mod frie medier, skriver IAR.

– Lukasjenko-styret vil gøre alt, hvad det kan for at sikre, at den del af det hviderussiske samfund, der ønsker at vide, hvordan verden ser ud, er afskåret fra fri adgang til medierne, siger lederen af Polsk Radio hjemmeside, Andrzej Rybałt.

Hviderusland og Rusland

– Lukasjenko-regimet er fuldstændig kontrolleret af sikkerhedstjenesterne i Den Russiske Føderation, og Lukasjenko selv er fuldstændig afhængig af Putins politik, siger han.

– Og Polsk Radios hjemmeside er i konflikt med Minsks informationsstrategi, siger lederen af radioen.

 

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.