Inflation under 4 procent for første gang i tre år

EU_nedjusterer_forventninger_til_vækst_i_polsk_økonomi
Polens inflation under fire procent for første gang i næsten tre år på under 4 procent. Det er priserne på brændstof og energi, der holder inflationen nede. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens inflation var sidste år på 3,9 procent, og det er første gang i tre år at inflationen i Polen er under 4 procent.


Inflation under forventning. Polens inflation var på 3,9 procent sidste år. Det viser de foreløbige tal fra Polens Statistik (GUS). Inflationen i december var på 6,2 procent.

Inflation på 18,4 procent

Tallet for 2023 var det laveste i næste tre år. Inflationen toppede med 18,4 procent sidste år. Det er faldende brændstofpriser og energipriser, der har fået sat en bremse på inflationen.

Mens den årlige inflation var aftagende, viste januars måned-til-måned inflationstal dog, at priserne er steget med 0,4 procent sammenlignet med december.

Inflation under

Inflation under eller over – eller ej. polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.