Ingen debat mellem valgets to hovedpersoner

onet_polske_medier_tv_jens_moerch_polennu
Det vigtigste valg siden 1989, skriver to redaktører forud for valget den 15. oktober. De har inviteret valgets to hovedpersoner til fælles debat uden held. Nu genfremsender de invitationen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Der bliver ingen debat mellem valgets to hovedpersoner, det fastslår to medier der har inviteret de to partiformænd.


Der bliver ingen direkte konfrontation og debat mellem valgets to hovedpersoner. Det skriver redaktørerne for de to store uafhængige medier wp.pl og onet.pl. De havde ellers inviteret partiformændene fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) og Borgernes Platform (PO) – Jaroslaw Kaczynski og Donald Tusk til en direkte debat gennem de to medier. Et event som hele Polen ville kunne få adgang til, og som kan nå 24 millioner polakker. Ingen af tv-kanalerne ville kunne nå så stor gennemslagskraft, skriver de to mediers redaktør i en fælles leder.

Mangler svar

Donald Tusk har accepteret invitationen, men der trods rykkere ikke er kommet svar fra regeringspartiets formand Jaroslaw Kaczynski. De to medier har været i kontakt med flere i regeringspartiet, men har endnu ikke fået et svar fra formanden Jaroslaw Kaczynski. Flere kilder i regeringspartiet mener ikke, at Donald Tusk er en ligeværdig debatpartner for Kaczynski. Og derfor vil han ikke deltage.

Ny invitation til hovedpersoner

De to mediers redaktører har nu genfremsendt invitationen til Jaroslaw Kaczynski om debatten med Donald Tusk.

– Næsten hver dag oversvømmes vi med budskabet om, hvor vigtigt det kommende valg bliver. Der mangler ikke store ord om “det vigtigste valg siden 1989”. Næsten 40 millioner polakker har ret til at se debatten fra lederne af de to største politiske partier (opposition og regering, red.), skriver Pawel Kapusta, chefredaktør for Wirtualna Polska og Bartosz Weglarczyk, chefredaktør for Onet i en fornyet henvendelse til valgets hovedpersoner.

Den polske præsident Andrzej Duda har opfordret parterne til at holde en sober tone i valgkampen.