Ingen penge til regioner med LGBT-erklæringer

LGBT-erklæringer
Det må være slut med LGBT-erklæringer i polske regioner, hvis de skal have EU-penge. Det slår Europa-Kommissionen fast i en klar advarsel til fem polske regioner. Det er i alt 16 regioner i Polen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

BRUXELLES: Fem polske regioner har fået brev fra EU: Hvis ikke I dropper LGBT-erklæringer er det slut med penge fra EU.


Europa -Kommissionen har sendt et brev til fem regioner om LGBT-erklæringer med en klar besked: Hvis ikke I afskaffer LGBT-erklæringerne i jeres område kommer der ingen penge fra EU. Det er første gang, at Kommissionen sender en direkte advarsel til de polske regioner. Det var da heller ikke meningen at brevet skulle offentliggøres, men det er blevet lækket. Regionerne har tidligere fået advarsler, viser andre lækkede dokumenter. Link til brevet nederst på siden.

Brevet er sendt til regionsformændene i Malopolska, Podkarpacie og Lodzkie, Swietokrzyskie og Lubelskie. De landede på formændenes skriveborde fredag kl. 17.00.

De såkaldte LGBT-erklæringer har ingen juridisk betydning, men er blevet en del af regeringspartiets retorik mod LGBT-miljøerne de senere år.

Præsidentens far: Vi dropper LGBT-erklæringer

Præsident Andrzej Dudas far, Jan Duda, er medlem af regionsrådet i Malopolska (Krakow-regionen) for regeringspartiet PiS. Han sagde tidligere på ugen, at man bare skulle fastholde erklæringerne, men fjerne LGBT-bogstaverne fra dem. På den måde skulle man stadig kunne modtage EU-penge.

Ærkebiskoppen i regionen Jedraszewski, mener at LGBT-erklæringerne skal fastholdes, også selv om det koster EU-tilskud.

Grzegorz Piechoński, der er juridisk rådgiver i regionen, har opfordret regionen til at ophæve erklæringen i sin helhed, for at undgå enhver tvivl, og for at kunne fastholde EU-pengene.

LINK: Se brevet fra Europa-Kommissionen her

I Krakow-regionen kan LGBT-erklæringen umiddelbart koste 33 millioner euro i EU-tilskud.

Uafhængige nyheder fra et frit dansk medie?
STØT polennu.dk – tryk her