Ingen udsigt til åbning for rejser til og fra Polen

Politi_Danmark

KØBENHAVN: Danmarks statsminister Mette Frederiksen åbner grænserne med restriktioner til Tyskland, Norge og Island. Rejser til og fra Polen kan tidligst finde sted efter sommerferien.


DENNE ARTIKEL ER FRA 29. MAJ 2020

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har netop meddelt, at der ikke bliver åbnet for grænserne mellem Polen og andre EU-lande før engang efter sommerferien. Formentlig den 31. august. Rejser af erhvervsmæssig karakter, er dog undtaget for grænselukningen.

Åbner grænser til tre lande

Den 15. juni åbnes der for rejser til og fra Danmark til følgende lande: Tyskland, Norge og Island. Det betyder ikke at man bare kan rejse frit, men at der er en række restriktioner. Udlændinge skal f.eks. fremvise bestilling af mindst 6 overnatninger i Danmark, dog må det ikke være i København eller Frederiksberg kommuner. Det frarådes derudover, at rejse på ferie til de to kommuner, på grund af større risiko for smittespredning.

Flere flyselskaber har annonceret rejser mellem Polen og Danmark fra 1. juli. Med statsministerens besked på dagens pressemøde, er det tvivlsomt om det vil ske.

Danskere skal blive i Danmark

Den danske regering anbefaler fortsat gennem rejsevejledningen, at danskere afholder sig fra at rejse til udlandet. Mette Frederiksen konstaterede på dagens pressemøde, at danskerne må indstille sig på at holde sommerferie i Danmark i år.

COVID-19: Ny plan for sommerens rejsevejledninger baseret på forsigtighed
29.5.2020 14:24:07 | Udenrigsministeriet
Regeringen har i dag fremlagt en plan for sommerens rejsevejledninger.
I denne plan ændrer Udenrigsministeriet fra den 15. juni vejledningerne for rejser til Tyskland, Island og Norge, så danskere så småt kan begynde at rejse ud. Rejsevejledningen ændres nemlig fra orange til gul for de lande. Det betyder, at man kan rejse ind, men at man fortsat skal være opmærksom på sin sikkerhed og holde sig opdateret om situationen. For resten af Europa og verden frarådes fortsat alle ikke-nødvendige rejser frem til den 31. august.

”Jeg er glad for, at vi forsigtigt kan begynde at åbne for rejser ud af Danmark til en lille gruppe af vores nabolande, hvor smitten med COVID-19 vurderes at være bedst under kontrol. Danskerne er et rejselystent folk, der vil ud og opleve. Men pandemien er bestemt ikke ovre rundt om i verden og der er lang vej endnu til at verden for alvor åbner. Vi har derfor lagt vores plan ud fra et forsigtighedsprincip, fordi vi så vidt muligt vil undgå at danske rejsende kan bringe smitten med tilbage til Danmark, eller strander i udlandet på grund af lokale restriktioner. Danskernes tryghed og sikkerhed er en hovedprioritet,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Udenrigsministeriet opfordrer samtidig til, at man kun rejser til områder, som ikke er tætbefolkede. Det vil sige, at man bør undgå byområder med 750.000 indbyggere eller derover. Her bør man f.eks. ikke booke hotel, men man kan dog godt rejse gennem i transit.

Regeringen er i dialog med Sverige og Finland, og der kan på den baggrund eventuelt blive foretaget yderligere lempelser i rejsevejledningerne inden den 31. august. For Sverige kan det fx være regionalt med særligt fokus på Øresundsregionen.

Hvis udviklingen i smittetrykket begynder at gå den forkerte vej, er Udenrigsministeriet dog også klar til at stramme rejsevejledningerne igen.

”Genåbningen er en svær øvelse, som vi ikke ønsker at tage nogen chancer med. Derfor starter vi med en lille åbning til vores nabolande, men ellers fraråder vi fortsat alle ikke-nødvendige rejser til resten af verden ind til den 31. august,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.”

Udenrigsministeriet baserer genåbningen af rejsevejledningen på tre kriterier:

  1. Et forsigtighedsprincip, så vi kan forebygge, at danske rejsende tager smitte med tilbage til Danmark
  2. Smitterisiko for danske rejsende
  3. Lokale rejserestriktioner i udlandet, som f.eks. indrejseforbud og karantæneregler

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Støt fri og uafhængig journalistik?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.