Balcea_Quartet

Belcea Quarter er en verdenskendt engelsk strygekvartet, der giver to koncerter på dette års udgave af Ludwig van Beethoven-påskefestival. PR-foto.


WARSZAWA: Den store internationale Ludwig van Beethoven-påskefestival åbnede søndag i den polske hovedstad.


Søndag åbnede en stor international festival, der har samlet internationalt anerkendte klassisk musik-stjerner og unge debuterende musikere. Festivalen begynder altid to uger før påske og fortsætter i år frem til den 29. marts.

Internationale kammerorkestre

Et af festivalens højdepunkter er kammerkoncerter af berømte internationale kammerorkestre Belcea Quartet, Artis Quartet og Tokyo String Quartet. Udover Beethovens værker vil de spille musikstykker af Joseph Haydn, Franz Schubert, Giuseppe Verdi og Béla Bartok.

Musikmanuskripter

I forbindelse med festivalen blev der åbnet en udstilling i Krakow, hvor der præsenteres originale musikmanuskripter af Ludwig van Beethoven og andre internationale og polske komponister. De samlede musikmanuskripter viser, hvordan forskellige verdenskendte musikstykker blev skabt.

Beethoven forening

Påskefestivalen er organiseret af Ludwig van Beethoven Forening, der har til formål at promovere klassisk musik. Foreningens formand, Elzbieta Penderecka, er gift med den verdensberømte polske komponist og dirigent Krzysztof Penderecki. Det er allerede den 17. udgave af festivalen, der i begyndelsen fandt sted i Krakow og efter 7 år blev flyttet til Warszawa.

LÆS MERE
Eksternt link: Festivalens hjemmeside