Introduktion til investeringer i Polen

invest

Polen er et stort land – otte gange større end Danmark – og med en sund økonomisk udvikling og et erhvervsliv i vækst, trods international krise.

Polen er det land i EU der indtil nu har klaret sig bedst gennem krisen (jan 2010), og Polens finansminister er da også for nylig kåret som Europas bedste.

LÆS OGSÅ polennu.dk: Skatter og afgifter for selskaber og personer

LÆS OGSÅ polennu.dk: Erhverv – flere oplysninger om erhvervsforhold i Polen.

Danske investeringer

For danskere er Polen et attraktivt mål for investeringer og produktion, og Danmark er da også det land i verden der, målt pr indbygger, har foretaget flest erhvervsinvesteringer i Polen. F.eks.: Tuborg, Danske Bank, Jysk, Nordea, Bryggerigruppen, Oticon, LM Glasfiber, DONG og mange andre.

Det anslås, at der er 400 store danske virksomheder i Polen. Før Polen blev besat af Sovjetunionen og kommunismen, var der også mange stærke bånd mellem Polen og Danmark, både kulturelt, erhvervsmæssigt, i forskningssammenhænge, og på en lang andre områder.

Troværdig partner

Nu er samhandel mellem Danmark og Polen igen blevet ukompliceret, og landet er fuldgyldigt medlem af både EU, NATO og Schengen-samarbejdet. Flere polske politikere forventer af Polen indfører euroen i 2012 eller umiddelbart efter.

Økonomiske zoner

Polen har områder i landet, der er udlagt som særlige økonomiske zoner, hvilket gør det muligt at opnå fordele, som ville være utænkelige i Danmark. Det gælder bl.a. lokal, regional, national og international støtte til etablering, skattefrihed eller andet, som hver enkelt region har fastsat selv, efter gældende polsk lovgivning.

16 regioner

Da Polen er et stort land er der også store forskelle på forholdene i hver enkelt af de 16 regioner. I dette afsnit, Invest på polennu.dk, kan du finde oplysninger om erhvervsklimaet i hver af Polens 16 regioner.

Hovedbyens navn er opført i parentes efter regionens navn.

LÆS MERE polennu.dk: Flere informationer om de 16 regioner og deres byer

Kontaktpersoner

I Polen er det blevet meget nemt at etablerer en virksomhed, og det er muligt at opnå hjælp eller vejledning til de fleste etablerings processer.

På siderne i dette afsnit, Invest, kan du også finde kontaktpersoner fra det officielle regionale kontor for investeringer, som normalt yder en meget god og venlig service.

Du kan også finde navnene, telefonnummeret og mail på de medarbejdere, som kan vejlede med investeringer og erhvervskontakt. De er opført med navn, telefon og mail. Ud for hver enkelt medarbejder fremgår det, hvilket sprog de hver især taler ud over polsk.

Dansk kontakt

I Danmark kan man kontakte Polens særlige handels og promotion ambassade i Hellerup, som også er behjælpelig med at knytte kontakter mellem danske og polske forretningsfolk.

Chefen for afdelingen er Jacek Wojcikowski, som har flere års erfaring, bl.a. som Polens handels og promotion ambassadør i Irland. Telefon til ambassadens handelsafdeling er: +45 39 62 26 33 | Fax: +45 39 62 25 54 | Email: polcom@polcom.dk

LÆS MERE Eksternt link: Polens handels og promotion ambassade