Juleorkester indsamler millioner til syge børn og ældre

  Juleorkester_samler_penge_ind_til_syge_børn_i_Polen_3

  Det Store Juleorkester er Polens største velgørenhedsindsamling, der arrangeres for 24. gang i år. Foto: Arek Drygas.


  WARSZAWA: Over 43 millioner zloty havde Det Store Juleorkester indsamlet søndag ved midnat, da orkestret for 24. gang samlede ind til syge børn og ældre i Polen.


  Søndag spillede Det Store Juleorkester afslutningskoncert for Polens største velgørenhedsindsamling, der blev arrangeret for 24. gang i år. Koncerten blev spillet foran Kulturpaladset i Warszawa.

  Det Store Juleorkester samlede i år penge ind til børneafdelinger på landets hospitaler og til medicin til ældre.

  43 millioner zloty

  Ved midnat søndag aften blev det foreløbige resultat af indsamlingen traditionen tro offentliggjort. I år var juleorkestrets konto nået op på 43,5 millioner zloty mod 36 millioner sidste år på samme tid.

  Indsamlingen fortsætter dog flere uger efter koncerten, og det endelige beløb kendes ofte først i begyndelsen af marts. Sidste år nåede beløbet op på 53 millioner zloty.

  120.000 frivillige

  120.000 frivillige har i år været på gaderne for at samle penge ind med raslebøsser eller kreditkort-automater. I alt har 1,6 millioner mennesker arbejdet for juleorkestret i år.

  Landsholds-træning på auktion

  Som led indsamlingen har kendte polakker doneret genstande og oplevelser til en internetauktion, hvor de sælges til højst-bydende.

  Den højeste pris er i øjeblikket budt for en træning med det polske fodbold-landshold, som der indtil videre er budt 55.000 zloty for. Et par ski doneret af præsident Andrzej Duda er der indtil videre budt 13.000 zloty for.

  Auktionerne er åbne endnu et par uger.