Kaczynski afviser dialog om forfatningskrise

  jaroslaw_kaczynski_genvalgt_polennu

  Polens stærke mand – partiformand Jaroslaw Kaczynski – afviser nu at mødes med oppositionen for at finde en løsning på forfatningskrisen, selv om han selv har foreslået det tidligere. Mødet gennemføres alligevel, men det bliver uden deltagere fra PiS. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Partiformand Jaroslaw Kaczynski vil ikke indlede dialog om løsning af landets forfatningsmæssige krise.


  Selv om Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) tidligere har foreslået en dialog blandt alle partier i Sejmen om landets forfatningskrise, så afviser partiet nu at mødes med den samlede opposition, som har inviteret til møde om forfatningskrisen på onsdag.

  Passer ikke formanden

  Joachim Brudzinski fra PiS siger, at den foreslåede mødedato ikke passer partiets formand Jaroslaw Kaczynski. Han mener også, at mødet blot er et forsøg på at finde en ny konflikt med regeringen.

  Sejmens åbning

  Medlem af Sejmen for Borgernes Platform (PO) Slawomir Neumann siger, at mødet netop er planlagt til onsdag, fordi det er åbningsdagen for denne sæson i Polens parlament.

  – Alle burde være der, på den dag, siger Slawomir Neumann.

  Mødet gennemføres

  – Mødet vil blive gennemført, selvom Lov og Retfærdighedspartiet ikke vil deltage, siger Ryszard Petru, der er leder af Nowoczesna partiet.