Kaczynski: Ingen flygtninge til Polen på grund af terrortrussel

  jaroslaw_kaczynski_genvalgt_polennu

  Formand for Polens regeringsparti Jaroslaw Kaczynski siger, at Polen vil modsætte sig de store bøder for ikke at modtage flygtninge, som EU har foreslået. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Formand for regeringspartiet Jaroslaw Kaczynski siger, at Polen ikke vil modtage flygtninge, så længe EU ikke kan sikre imod terror.


  – Vi siger det kort: Efter de seneste begivenheder forbundet med terrorhandlinger vil vi ikke modtage flygtninge, for der er ikke nogen mekanisme, der kan garantere for sikkerheden. Det er holdningen fra statsministeren og hele PiS.

  Det sagde Polens stærke mand Jaroslaw Kaczynski, der er formand for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS), da han lørdag eftermiddag chattede med polske borgere på den statslige TV-kanal TVP Info .

  Vil ikke acceptere bøder fra EU

  Kaczynski sagde under samme chat, at Polen vil modsætte sig bøderne på 250.000 euro for ikke at modtage flygtninge, som EU-kommissionen har foreslået.

  – Sådan en beslutning ville fratage suveræniteten fra EU’s medlemslande – fra de svageste lande, selvfølgelig. Det vil vi ikke tillade, det bliver vi nødt til at modsætte os, for vi er og vil fortsætte med at være herre i vores eget land, sagde Kaczynski.

  Første flygtningekvote annulleret

  Kaczynskis udtalelser faldt dagen før, den polske avis Rzeczpospolita søndag kunne fortælle, at det ikke er lykkedes at omfordele de første 100 flygtninge ud af Polens kvote på 6.500, der skulle være kommet fra Italien og Grækenland til Polen i marts måned.

  Det er ifølge de polske myndigheder Italien og Grækenland selv, der har bedt om at annullere den første flygtningekvote på 35 flygtninge fra Italien og 65 fra Grækenland, efter at de to lande ikke har kunnet leveret den ønskede dokumentation til Polen eller har givet polakkerne adgang til at tale med de flygtninge, der har ansøgt om at komme til Polen.

  Ikke overrasket

  Viceudenrigsminister i Polens tidligere regering Rafal Trzaskowski, der forhandlede flygtningekvoterne igennem med EU før valget i Polen i oktober, siger til Rzeczpospolita, at han ikke er overrasket over problemerne med kvoterne.

  – Det er der flere grunde til. For det første er der ingen frivillige til at blive omfordelt til Polen, og for det andet efterlader professionalismen fra den græske og italienske side meget at ønske, siger Trzaskowski til den polske avis.

  Ifølge Trzaskowski er flere andre lande stødt på lignende problemer med flygtningekvoterne, og det er årsagen til, at kvotesystemet endnu ikke er blevet en succes.