Kaczynski: Jeg kunne ikke kende min døde bror

  Jaroslaw_Kaczinsky_til_broderens_begravelse

  Jaroslaw Kaczynski til begravelsen af sin bror, Lech Kaczynski, der omkom ved et flystyrt i Smolensk den 10. april i år sammen med 94 andre højtstående polakker. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Lederen af Polens største oppositionsparti, Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), Jaroslaw Kaczynski, siger nu, at han ikke kunne genkende sin døde bror, da liget kom til Polen.


  Smolensk katastrofen spiller stadig en stor rolle i det polske indenrigspolitiske spil.

  Jaroslaw Kaczynski, der er tvillingbror til den afdøde præsident Lech Kaczynski, der omkom i Smolensk 10. april, siger nu, at han ikke kunne genkende sin egen bror, da liget kom til Polen fra Rusland.

  Genkendt i Rusland

  Jaroslaw Kaczynski sagde journalister i Warszawa i går, at han genkendt liget af hans bror i Moskva i april, men at han ikke kunne genkende ham, da liget kom til Polen.

  -Jeg må sige, at mens jeg uden tvivl (om identitet, red.), kunne genkende liget af min afdøde bror i lufthavnen, så kunne jeg ikke se det var ham, da liget brev bragt til Polen, sagde Jaroslaw Kaczynski til polsk presse i går.

  Kaczynski bemærkninger kommer efter, at rapporter i sidste uge fra radio RMF, om at ikke alle kropsdele fra den tidligere præsident er blevet begravet på Wawel Slottet i Krakow, hvor Lech Kaczynski og hans hustru Maria er begravet.

  Ny undersøgelse

  Jaroslaw Kaczynski sagde samtidig, at han og hans niece endnu ikke havde truffet beslutning om hvorvidt de vil kræve ligene gravet op og undersøgt, som flere andre familier til de 94 andre efterladte har krævet.