Kaczynski skal godkende ny polsk regering

  pis_jaroslaw_kaczynski_polennu

  Jaroslaw Kaczynski har fået forlagt et forslag til en ny regering, oplyser en regerings talsmand. Polen ventes af få ny regering i midten af november. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Rygterne har været der længe, men nu er præsidenten og regeringen klar med et forslag til en ny regering, som Jaroslaw Kaczynski dog først skal godkende.


  Statsminister Beata Szydlo har orienteret Polens stærke mand, partiformand for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski, om præsidentens og hendes planer for en ny regering. Det siger regeringens talsmand Rafal Bochenek til IAR.

  – De foreslåede ændringer er nu til debat, og vil blive offentliggjort når konsultationerne er afsluttet, sagde Bochenek til IAR.

  Struktur ændringer

  – Ændringerne i regerings sammensætning er ikke person relateret, men et resultat af strukturændringer, siger talsmanden.

  Der har været rygter om, at ændringerne vil føre til en ny statsminister i stedet for Beata Szydlo, men det afviser hun selv. Rygterne ville vide at hun skulle køres i stilling til et EU-job.

  Midt i november

  Rygterne siger, at en ny regering i Polen vil blive udråbt i midten af november, eller på Polens 99 års dag den 11. november. Ifølge flere kilder har Polens præsident Andrzej Duda forsøgt at komme af med forsvarsministeren og justitsministeren.