Kaczynski vil kæmpe mod EU efter næste valg

Kaczynski Polen
Jaroslaw Kaczynski, Polen uformelle leder fortalte onsdag, at regeringen vil give gratis medicin til unge og gamle, sammen med flere børnepenge. Arkivfoto.

WARSZAWA: Regeringspartiets formand Jaroslaw Kaczynski vil kæmpe mod EU efter næste valg, siger han til det PiS-venlige magasin Sieci.


Polen vil udvide kampen mod EU, efter at det er gået op for Warszawa at EU ikke vil sende penge til corona genopretningen.

– Vi har ingen grund til at opfylde vores forpligtelser over for EU, siger partiformand Jaroslaw Kaczynski.

Kaczynski mener, at EU-Kommissionen har brudt aftalerne med den polske regering. Han advarer i artiklen også mod en “tysk-russisk plan om at tage magten i Europa”.

Kaczynski advarede også mod oppositionsleder Donald Tusk, som han beskylder for at arbejde for udenlandske interesser.

I interviewet med Sieci-magasinet siger Kaczynski, at selv om han trak sig som vicestatsminister i juni, så er han forsat Polens leder. Han siger også, at selv om den polske regering “udviste maksimal goodwill” over for EU, så hjalp indrømmelserne ikke.

Han mener, at alle kan se, at EU’s krav til Polens retsvæsen ikke er for at beskytte den europæiske retsstat, men for at afvikle retsstaten i Polen.

– Hvis Europa-Kommissionen ikke opfylder sine forpligtelser over for Polen, er der ingen grund til at vi opfylder vores forpligtelser over for EU, siger Kaczynski.

– Vi passer ikke ind i de tysk-russiske planer om at herske over Europa, fortsatte PiS-formanden.

– Et uafhængigt, økonomisk, socialt og militært stærkt Polen er en hindring for dem. Fra et historisk perspektiv er det ikke noget nyt, mener Jaroslaw Kaczynski.

 

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.