Kamil Wilczek: Jeg er stolt af at være polak

stolt_af_at_vaere_polak
Den 32-årige polske fodboldspiller Kamil Wilczek skal spille i hvid og blåt for F. C. København i de næste tre sæsoner. Arkivfoto.

30-årige Kamil Wilczek spiller for Brøndby i Superligaen, og er rangeret bedre end den polske landsholdsanfører Robert Lewandowski. Susanne Frank har talt med ham. Foto: Youtube.


KØBENHAVN: Brøndbys Superliga-spiller Kamil Wilczek er stolt af at være polak, og takker sin forfædre for at Polen findes. Susanne Frank har talt med Brøndbys mest kendte polak.


Selv om danskerne bedst kender ham i blå og gult, så er han hvid og rød indvendig. Det siger en af de mest kendte polakker i Danmark, topscorer Kamil Wilczek i en samtale med Susanne Frank fra Haderslev.

Storslået historie

Kamil Wilczek der har kontrakt med danske superligaklub Brøndby er stolt over at være polak.

– Vi har en storslået historie! Vores oldeforældre og bedsteforældre kæmpede for et frit Polen. Og det er helt sikkert noget, vi skal være taknemmelige for. Det er takket være dem, vi i dag kan være polakker – siger Kamil Wilczek op til Polens 100-års fødselsdag den 11. november.

Bedre rang end Lewandowski

På banen er han topscorer i Superligaen og på verdensranglisten blandt navne som Ronaldo, Messi, Salah – og han ligger endda bedre placeret end den polske landsholdsanfører og Bundesligatopscorer Robert Lewandowski. I virkeligheden er han en 30 år ung mand fra Wodzislaw Slaski, der stadig kan huske, at han spillede i ødelagte fodboldstøvler i Krakow. Han startede sin professionelle karriere som 18-årig i Spanien.

Læs hele interviewet om en af de mest berømte polakker på linket herunder.

LÆS MERE
Eksternt link: Kosmopolska.dk