Kamil Wilczek: Jeg er stolt af at være polak

stolt_af_at_vaere_polak
Den 32-årige polske fodboldspiller Kamil Wilczek skal spille i hvid og blåt for F. C. København i de næste tre sæsoner. Arkivfoto.

30-årige Kamil Wilczek spiller for Brøndby i Superligaen, og er rangeret bedre end den polske landsholdsanfører Robert Lewandowski. Susanne Frank har talt med ham. Foto: Youtube.

LÆS  Topopgør i VM kvalifikationen mellem England og Polen

KØBENHAVN: Brøndbys Superliga-spiller Kamil Wilczek er stolt af at være polak, og takker sin forfædre for at Polen findes. Susanne Frank har talt med Brøndbys mest kendte polak.

LÆS  VM-fodbold: Lewandowski og Messi i samme gruppe

Selv om danskerne bedst kender ham i blå og gult, så er han hvid og rød indvendig. Det siger en af de mest kendte polakker i Danmark, topscorer Kamil Wilczek i en samtale med Susanne Frank fra Haderslev.

Storslået historie

Kamil Wilczek der har kontrakt med danske superligaklub Brøndby er stolt over at være polak.

– Vi har en storslået historie! Vores oldeforældre og bedsteforældre kæmpede for et frit Polen. Og det er helt sikkert noget, vi skal være taknemmelige for. Det er takket være dem, vi i dag kan være polakker – siger Kamil Wilczek op til Polens 100-års fødselsdag den 11. november.

Bedre rang end Lewandowski

På banen er han topscorer i Superligaen og på verdensranglisten blandt navne som Ronaldo, Messi, Salah – og han ligger endda bedre placeret end den polske landsholdsanfører og Bundesligatopscorer Robert Lewandowski. I virkeligheden er han en 30 år ung mand fra Wodzislaw Slaski, der stadig kan huske, at han spillede i ødelagte fodboldstøvler i Krakow. Han startede sin professionelle karriere som 18-årig i Spanien.

Læs hele interviewet om en af de mest berømte polakker på linket herunder.

LÆS MERE
Eksternt link: Kosmopolska.dk

LÆS  Topopgør i VM kvalifikationen mellem England og Polen

LÆS  Topopgør i VM kvalifikationen mellem England og Polen