Kano-rejse på Amazonfloden giver Guiness rekord

  Polak_i_guiness_rekordbog_efter_kano_tur_på_Amazonfloden

  Marcin Gienieczko blev 2. marts optaget i Guiness rekordbog for at have sejlet alene på Amazonfloden i sin kano. Privatfoto.


  OLSZTYN: En rejse på 5573 kilometer i kano på Amazonfloden har givet Marcin Gienieczko fra Polen en plads i Guinness rekordbog.


  94 dage tog det Marcin Gienieczko fra Polen at padle alene på Amazonfloden tværs over Sydamerika, og den bedrift sikrer ham nu en plads i Guiness rekordbog, der onsdag officielt godkendte hans rekord.

  Farlig rejse

  Marcin Gienieczko registrerede sin rejse ved hjælp af to satellitter for at kunne dokumentere den over for Guiness Rekordbog.

  Undervejs var han flere gange udsat for fare, da han blandt andet var ved at blive fanget i strømhvirvler og blev angrebet af slanger.

  Polsk OL-flag

  Selvom det kun er turen i kano på Amazon-floden, som kommer med i Guinness rekordbog, så rejste Marcin Gienieczko hele vejen over Sydamerika fra Stillehavet til Atlanterhavet.

  Først cyklede han 677 km gennem Andesbjergene til Amazonflodens udløb, og de sidste 80 km fra Belo til Atlanterhavet løb han den 4. september sidste år med det polske OL-flag på ryggen.