Kaos ved de tysk-polske grænser efter øget kontrol

Tysk grænsepoliti
Tyskland vil indføre grænsekontrol til Polen, efter en massiv tilstrømning af mennesker der kommer fra lande udenfor EU. Arkivfoto.

BERLIN: Tyske medier skriver at der er kaos ved de tysk-polske grænser, efter et øget pres fra Ukraine og Belarus.


I Tyskland frygter man øget kaos ved de tysk-polske grænser, efter en voldsomt pres fra flygtninge og illegale indvandrer. Der er midlertidig grænsekontrol flere steder, og de giver lange bilkøer.

Permanent kontrol langs tysk-polske grænser?

I det østlige Tyskland vil mange af politikerne have indført permanent kontrol langs de tysk-polske grænser. Tyske medier skriver, at situationen er ved at komme ud af kontrol.

– Vi ser en stigning i antallet af mennesker, der krydser den polsk-tyske grænse. Sammenligner vi år til år, så er der en stigning på over 100 procent på grænsen til Polen. Mindst 14.000 har passeret grænsen illegalt, siger Kamil Frymark fra Center for Østlige Studier til money.pl.

– De tyske kommuner tager imod flygtninge ud fra deres størrelse og økonomiske styrke, men mange af dem har allerede udtømt deres muligheder, siger Frymark.

Når det kommer til stemningen blandt almindelige borgere, er den allerede på et kritisk niveau mange steder langs den tysk-polske grænse, siger Frymark til money.pl.