Kielce vinder Champions League på straffekast

kielce_vinder_cl_finale_polennu

Polske Kielce kunne søndag fejre sejren i CL-finale, som de vandt efter en spændende kamp, der måtte afgøres på straffekast. De fleste af Kielce spillerne er også at finde på det polske landshold. Foto: Kielce.

KÖLN: Håndboldherrerne fra Kielce vandt søndag aften Champions League-finalen efter spændende afslutning på straffekast mod Veszprem.

Polske Kielce vandt håndboldherrernes Champions League finale efter en tæt kamp, der måtte afgøres på straffekast søndag aften.

Spændende finale

Der stod 29-29 efter ordinære spilletid, og 35-35 efter forlænget spilletid. Herefter måtte CL-finalen afgøres på straffekast, som faldt ud til polakkernes fordel med resultatet 39-38 til Kielce.

Første CL guld

Det er polske Kielces første Champions League-guld, og holdet måtte igennem en vild kamp, før guldet var hjemme. Veszprem kom bedst fra start og gik til pause med føringen 17-13, og i anden halvleg stak holdet hurtigt af med en føring på hele ni mål.

Kampen vendte totalt

Men det, der så ud til at være en sikker sejr til Veszprem, blev på vanvittig vis vendt af Kielce.
Veszprem lykkedes længe ikke med noget i angrebet, og Kielce scorede hele ni mål i træk og kæmpede sig op på 28-28 fire minutter før ordinær spilletid.

Kielce holdt dampen oppe

Først med to minutter igen fik Veszprem igen sat sig på tavlen med et vigtigt mål, men det var ikke nok, da Kielce satte et vigtigt mål ind få sekunder før tid. Kampen måtte derfor ud i forlænget spilletid ved 29-29.
I de sidste to gange fem minutter blev det helt tæt. Kielce fik to udvisninger, men Veszprem kunne alligevel ikke afgøre den ekstra spilletid med en føring. Efter den forlængede spilletid måtte holdene ud i straffekast, da det stod 35-35, skriver Ritzau.

Afgørelse på straffekast

Veszprem fik kun sat tre ud af fem straffekast, og Kielce kunne fejre sejren, da holdet udnyttede det afgørende straffekast.