Kim Rasmussen er tilbage i polsk håndbold

47-årige Kim Rasmussen, der gennem seks år var træner for det polske kvindelandshold i håndbold, glæder sig til at komme tilbage, når han efter corona-krisen skal være træner for kvinderne i MKS Lublin. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Polens tidligere landstræner for kvindelandsholdet er tilbage i polsk tophåndbold. Kim Rasmussen skal være træner for det polske tophold MKS Lublin.

LÆS  Polens håndbold-kvinder et mål fra mellemrunden

– Det er officielt. Jeg skal arbejde for MKS Lublin i Polen, når håndbold verdenen åbner igen. Det føles som at komme hjem igen, og jeg er lykkelig over, at jeg har fået denne mulighed i en svær tid for sporten alle vegne, skriver Kim Rasmussen på sin Instagram profil.

– Jeg kan næsten ikke vente, til jeg igen skal se Lublins fans, men også de andre polske fans som altid hepper engageret på deres hold… – jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang, skriver Kim Rasmussen.

Det polske kvinde-tophold MKS Lublin, ligger nummer et i den suspenderede bedste polske håndbold række.

Seks år i Polen

Kim Rasmussen var træner for det polske kvindelandshold fra 2010 til 2016, og det var i den periode han for alvor blev et stort internationalt navn. De polske kvinder i håndbold havde aldrig skabt overskrifter, men under Rasmussens ledelse var de polakker to gange i en VM-semifinale. Senest var i Herning i december 2015, hvor polakkerne måtte ”nøjes” med en 4. plads.

Landstræner i Ungarn

Polakkerne tøvede med at forlænge aftalen med Kim Rasmussen, der blev træner for de ungarske kvinder i 2016. Her havde Rasmussen til gengæld problemer med at opnå resultater med holdet, blandt andet på grund af mange skader. Da Ungarn blev slået ud i VM i Japan i december, blev Kim Rasmussen idømt karantæne af Det Internationale Håndboldforbund (IHF) på ubestemt tid for dårlig opførsel på et pressemøde.

LÆS  Polens håndbold-kvinder et mål fra mellemrunden

I februar blev karantænen ophævet.

Kim Rasmussen sagde til polennu.dk da han forlod Polen i 2016, at han ville savne Polen og gerne ville have fortsat som polsk landstræner. Han var allerede dengang imponeret over de polske fans engagement.

LÆS  Vigtig kamp mod Ungarn ved håndbold VM

Rasmussen begynder i Lublin, når corona-krisen tillader det.