Kinesisk direktør anholdt og mistænkt for spionage

  spionage_kina_polen

  En salgsdirektør for Huaweis polske afdeling og tidligere medarbejdere hos det hemmelige politi i Polen, er blevet anholdt – mistænkt for spionage til fordel for Kina. PR-foto.


  WARSZAWA: En kinesisk direktør for Huawei og en tidligere chef for Polens sikkerhedstjeneste er anholdt. Begge er mistænkt for spionage.


  Polen har tilbageholdt to mænd, en polak og en kineser, der er mistænkt for at spionere til fordel for Kina.

  It-gigant Huawei

  De mistænkte er en tidligere officer for Polens hemmelige politi (ABW) og en kinesisk statsborger, der er salgsdirektør for den kinesiske telekommunikations multinationale Huawei i Polen, oplyser den statskontrollerede tv-kanal – TVP Info.

  Den polske mistænkte, der kaldes Piotr D., havde gennem sit arbejde for ABW, adgang til følsomme oplysninger. Blandt anden har Kina fået adgang til regeringens interne og hemmelige kommunikationssystemer, der bruges til at udveksle informationer mellem regeringsmedlemmer og højtstående polske embedsmænd.

  Ransagning af arbejdspladser

  Den kinesiske salgsdirektør der kaldes for Weijing W. Det hemmelige politi har ransaget Huaweis kontorerne i Polen, og teleselskabet Orange, hvor polakken arbejdede før han kom til ABW.

  Straframmen for den type spionage i Polen er op til ti års fængsel. Sidste år blev en anden direktør fra den kinesiske it-gigant anholdt i Canada, på anmodning fra USA.