København Universitet får dansk-polsk ungdomsafdeling

  Dansk_Polsk_ungdom_Maja_Giannoccaro_Maja_G_thomas_rasmussen

  Formanden Thomas Rasmussen (tv.) og næstformand Lucas Benderfeldt har planlagt det første dansk-polske ungdoms-arrangement på Københavns Universitet den 29. august. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Studerende på Københavns Universitet har oprettet en afdeling af Dansk-polsk Ungdom, der skal forene danskere og polakker.


  Selv om de studerende på landets universiteter først begynder på studierne i august, så har en gruppe af studerende på Københavns Universitet allerede nu oprettet en selvstændig afdeling af Dansk-polsk Ungdom.

  Kulturelt samvær

  – Det kan være svært for unge polakker der kommer til Danmark for at læse, at falde til i de nye studiemiljøer, da meget er anderledes fra Polen.

  – Vi vil gøre det nemmere for de polakker, der kommer til Danmark – og vi vil også gøre det nemmere for danskere der vil studere i Polen, at finde veje til at gøre ankomsten nemmere, og udbygge netværk, siger Thomas Rasmussen, der er valgt som den første formand for Dansk-polsk Ungdom på Københavns Universitet.

  Velkommen til uni

  Den nye forening vil lave velkomstarrangementer på universitet, filmaftner, foredrag, koncerter og rejser – i princippet alt, der kan føre unge danskere og unge polakker sammen, oplyser den nye formand.

  Første arrangement

  Det første arrangement bliver en introduktionsdag på Københavns Universitet fredag, den 29. august. Til mødet har Dansk-polsk Ungdom inviteret en række dansk-polske personer, der skal fortælle om Danmark og Polen og relationerne mellem landene. Og foreningen vil oplyse om studieforholdene, og mulighederne i Dansk-polsk Ungdom.

  Studietur

  – Vi vil også invitere vore studiekammerater med på en bustur til Gdynia Filmfestival, der er Polens største, hvor vi skal bo på hostel i Gdansk allerede i midten af september. Lige nu er vi ved at indsamle støtte til turen, og vi håber det lykkedes, så vi kan komme meget billigt afsted, siger den nye formand, Thomas Rasmussen.

  Dansk-polsk Ungdom

  Dansk-polsk Ungdom blev etableret som landsorganisation sidste år, og udgjorde aktivskaren under den polske fanzone ved EURO 2014 i håndbold i Aarhus. Siden har foreningen markeret sig i medierne i forbindelse med debatten om velfærdsydelser, blandt andet da den daværende formand, talte dunder til danske politikere og medier under Folkemødet på Bornholm.

  Lucas Benderfeldt er valgt som næstformand for Dansk-polsk Ungdom, Københavns Universitet.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Dansk-polsk Ungdom

  LÆS MERE
  Facebook: Dansk-polsk Ungdom

  Formanden for Dansk-Polsk Ungdom, Københavns Universitet, kan træffes på mail: thra@dpungdom.dk