Kollektiv transport i Warszawa bedre end i København

Kollektiv trafik i Warszawa er blandt de 20 bedste i verden. København er overraskende ikke med på listen over de 60, viser en ny opgørelse. Foto: PSP/WAW.

WARSZAWA: Kollektiv transport i den polske hovedstad, er langt bedre end i København, viser en liste over de 60 bedste byer i verden.


På en slags verdens rangliste over kollektiv transport er Warszawa med på en plads som nummer 19. Byudviklingen i den polske hovedstad har været effektiv, og Warszawa hører dermed til en af de byer, med den bedste kollektive transport.

Førende i kollektiv transport

Vores naboland Sveriges hovedstad, Stockholm er nummer 3 på listen, Helsinki nummer 5 og Norges hovedstad Oslo er nummer 6 på listen over byer med verdens bedste kollektive transport.

Hvis man, som skribenten af denne artikel, troede at København var blandt de førende byer i verden når det gælder kollektiv transport, så er det langt fra tilfældet.

København uden for nummer

Ren faktisk er København ikke blandt de 60 byer i verden, med den bedste kollektive transport til borgerne. I Warszawa udbygges og forbedre den kollektive trafik, og priserne holdes nede. Spørger man brugerne i byen, er de også tilfredse. Bystyret i Warszawa har investeret massivt i fælles transport for borgerne, i den takt det har været muligt af økonomiske årsager.

LINK: De 60 bedste byer i verden med kollektiv transport

(Fortsættes under)

Warszawa vil bygge ny metro der skal krydse Wisla

LÆS: Warszawa vil bygge ny metro der skal krydse Wisla

 

 

Effektivt metrosystem

Det effektive metrosystem i Warszawa, har formentlig også været en årsag til at Danmarks konge og en delegation, mødtes på en metrostation i Warszawa. Danmarks miljø- og klimaminister var også med, og det blev startskuddet på et nyt dansk-polsk samarbejde.

Aftalen betyder, at der skal arbejdes for at udnytte overskudsvarmen ved Warszawa metro til at opvarme bygninger og vand i nærheden. Læs mere om aftalen herunder.

EKSTERNT LINK: Partnerskab med Kong Frederik X (Danfoss – engelsk)

Kollektiv transport eller ej

Uanset hvem der er bedst til kollektiv transport, så er polennu.dk størst i Danmark når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på
DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.