Koncert og debat på Polens 100 års fødselsdag

  rudersdal_musik_11_nov_polennu

  Musik-delen leveres af Rudersdal Kammersolister, der består af Christine Pryn, violin – Mina Fred, bratsch – Gustav Ölmedal, cello og Manuel Esperilla, klaver. PR-foto.


  BIRKERØD: Forfatter, kulturleder og Rudersdal Kammersololister optræder i anledning af Polens 100 års fødselsdag. 11. november markeres verden over.


  Søndag den 11. november – på dagen for 100 året for Polens genvundne status som nation – vil der være en lang række arrangementer verden over – også i Danmark.

  Et af dem der ligge udenfor de officielle fejringer er i Birkerød. Her giver Rudersdal Kammersolister koncert i Mantziusgården. De vil spille værker af polske komponister fra det 20. århundrede; blandt andet Szymanowski, Lutoslawski, Penderecki og Rafal Augustyn.

  Fra Warszawa

  Men det er ikke alene polsk musik, som publikum præsenteres for næste søndag. Arrangøren har også inviteret vicedirektøren for Det Danske Kulturinstitut i Warszawa, og tidligere polsk kulturattache i København, Joanna Tamborska. Hun vil fortælle om de kulturelle bånd mellem Danmark og Polen.

  Journalist og forfatter

  Den danske journalist og forfatter Vibe Termansen vil føre deltagerne på en rejse gennem Polens dramatiske historie med krige, kommunisme og friheden. Termansen vil også tale om situationen i Polen i dag – og de seneste tre år under Kaczynski-regimet, der systematisk har demonteret demokratiet og gjort pressefriheden til en ”by i Rusland”. Tiltag som i stærke vendinger er blevet kritiseret internationalt.

  Vibe Termansen vil fortælle hvad der sker i dag i den polske hovedstad. Arrangøren mener, at situationen fylder meget lidt i de danske medier, selv om Polen er et naboland.

  Koncerten er blevet til i samarbejde mellem Det Danske Kulturinstitut, Rudersdal Kammersolister, Ny Musik i Birkerød og Rudersdal Sommerkoncerter.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Polen 100 år i Birkerød