Kong Frederik X til samtale med præsident Duda

Kong Frederik Polen
Danmarks Kong Frederik X i samtale med præsident Andrzej Duda ved ankomsten til Polen onsdag. Kongen bliver i landet til og med fredag. Foto: Jakub Szymczuk/KPRP.

WARSZAWA: Danmarks Kong Frederik X er landet i Polen. Første stop var en frokost og samtale med præsident Andrzej Duda i præsidentpaladset.


Danmark Kong Frederik X er landet i den polske hovedstad, hvor han indledte sit 3-dages besøg i Præsidentpaladset med en frokost og samtale med præsident Andrzej Duda.

Møde af økonomisk karakter

Den polske præsident og den danske konge taler om sikkerhed, energi, klima, fødevarer og landbrug, skriver de fra præsidentpaladset. Præsidentens talsmand Mieszko Pawlak, siger at det er Kong Frederik X’s første udenlandske besøg som konge. Præsidenten oplyser at mødet mest er af økonomisk karakter, og at den danske konge kommer med en stor forretningsdelegation.

Præsidenten oplyser, at det dansk-polske samarbejde spiller en afgørende rolle for vores lands energisikkerhed, både når det gælder vindmølleparker og Baltic Pipe-gasledningen.

Usædvanlig konstellation

Danmarks udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen deltog også i frokosten i præsidentpaladset. Men den polske udenrigsminister Radek Sikorski var ikke med, hvilket ellers er praksis. Baggrunden er formentlig den uhørte konflikt som præsident Andrzej Duda og den polske regering har. Præsidenten modarbejder den polske regering ved at nedlægge veto mod nye reformer.

Travl dag for præsident

Polens præsident Andrzej Duda har travlt i dag. Først modtagelse, frokost og samtaler med Kong Frederik X og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, og i aften til en stor middag. Men præsidenten skal også underskrive finansloven seneste i dag, hvis ikke han skal kaste polakkerne ud i en ny krise. Ubekræftede kilder i Warszawa siger til polennu.dk, at præsidenten næppe underskriver finansloven i dag. Det bliver vi klogere på senere.

Dansk gallamiddag for præsidenten

Danmark fejrer den polske præsident Andrzej Duda, ved en stor galla middag som dansk erhvervsliv er værter for i Kongeslottet i centrum af Warszawa. Danmarks konge, fire danske ministre og en stor dansk erhvervsdelegation, deltager i middagen i Kongeslottet.

 

Danmark udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen deltog i mødet i præsidentpaladset, uden at den polske udenrigsminister Radek Sikorski var med. Den danske udenrigsminister skal dog mødes senere med sin polske kollega, men ikke i præsidentpaladset. Foto: Jakub Szymczuk/KPRP.

Mere nyt fra Polen?

Samtale med præsident eller ej. Så har vi fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.