Kontroversiel fodbold-formand vil ikke gå af alligevel

Grzegorz_Lato_var_topscorer_for_Polen_i_VM_i_fodbold_1974_hvor_Polen_vandt_bronze_polennu


WARSZAWA: Den udskældte og korruptionsanklagede fodbold-formand, Grzegorz Lato, nægter at gå af.


Formanden for det polske fodboldforbund, PZPN, har meddelt, at han genopstiller, når forbundet skal vælge ny formand den 26. oktober. Det meddelte han torsdag.

Ville trække sig

Grzegorz Lato meddelte sin beslutning, til trods for at han forud for EM 2012 i fodbold sagde, at han ville trække sig efter EM, hvis ikke Polen kvalificerede sig til mellemrunden. Det skete som bekendt ikke, men Lato bliver.

Aldrig sagt

– Jeg har aldrig sagt, at jeg ville træde tilbage, skriver Lato, der har været formand for PZPN siden 2008, efter en tidligere formand måtte gå på grund af en korruptionssag.

– Jeg har gentagne gange sagt, at den endelige beslutning vil blive truffet efter EM finalen, skriver han på PZPN hjemmeside.

Ros fra UEFA

– EM slutrunden er nu overstået, og vi har fået mange roser af UEFA-præsident Michel Platini. Vi kan alle være stolte af organiseringen af denne begivenhed i Polen, skriver Lato.

Fodbold-formanden blev sidste år afsløret i korruptionssag i forbindelse med et nyt hovedkvarter til fodboldforbundet.

Kræver afgang

Den polske regering har ved sportsminister Joanna Mucha, direkte krævet at Lato trækker sig tilbage, fordi PZPN er for dårligt ledet. Hun har opfodret ham til at trække sig, som han lovede forud for EM.

Modkandidat

En ny meningsmåling viser, at 60 procent af polakkerne er kritiske overfor PZPN, og ser gerne en ny formand. De menige polakker foretrækker den tidligere landsholdspiller, Zbigniew Boniek, der formentlig er den bedste polske fodbold spiller nogensinde.

Boniek har ikke meddelt om han ønsker at stille op mod Lato til PZPN-formandsvalget den 26. oktober.