Krakow har de laveste ølpriser blandt 75 byer i verden

  billigste-oel-i-krakow

  Midt på markedspladsen i Krakow kan man med udsigt til Mariakirken nyde en halv liter øl fra et lokalt bryggeri til lige omkring 20 kroner. Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk


  KRAKOW: Polens næststørste by, Krakow, ligger i top på en liste, der sammenligner prisen på øl i 75 byer verden over


  Krakow er Polens vigtigste turistdestinationen. Mennesker fra det meste af verden rejser hvert år til byen for at se på kirker, museer og andre attraktioner.

  Samtidig har de mulighed for at slukke tørsten i noget af de billigste øl i verden.

  Websitet goeuro.com har sammenlignet priserne på øl i barer og butikker i 75 byer verden over, og Krakow er samlet set billigst. Alle priser i undersøgelsen er omregnet til amerikanske dollars (USD).

  Krakow og Kiev billigst

  I et supermarked i Krakow koster 33 cl øl i gennemsnit 0,62 USD (4,15 DKK), mens prisen på en bar er 2,70 USD (18 DKK). Det giver et samlet gennemsnit på 1,66 USD (11 DKK).

  Krakow deler førstepladsen med Ukraines hovedstad Kiev, hvor øllet er dyrere i butikkerne, men billigere på værtshuse og caféer.

  Bratislava indtager tredjepladsen. Slovakiets hovedstad kan byde på listens laveste pris på øl på barer med 2,22 USD (15 DKK). Til gengæld ligger butiksprisen et stykke over, hvad den er i Krakow.

  Warszawa nummer 13

  Polens hovedstad, Warszawa, er også med i prissammenligningen og ligger på plads nummer 13 med en butikspris (0,70 USD), der ligger en smule over den i Krakow, mens øl på restauranter er væsentligt dyrere (3,60 USD).

  Eneste danske by på listen er København, hvor goeuro.com har beregnet butikkernes gennemsnitspris til 1,48 USD (10 DKK), mens prisen på barer ligger på 6,93 USD (46,44 DKK).

  Det giver et gennemsnit på 4,21 USD, der placerer København på plads nummer 58.

  Øllet er dyrest i Geneve

  Hvis lave ølpriser er en vigtig faktor, når man vælger rejsemål, skal man holde sig fra Geneve i Schweiz.

  Byen indtager plads nummer 75 med en butikspris på 1,87 USD (12,50 DKK) og en barpris på 10,77 USD (72 DKK).