Krakow i kampagne for at stoppe racisme i fodbold

Krakow_Stadion

Bystyret i Krakow vil ikke finde sig i racisme i forbindelse med fodboldkampe, og nu har kommunen udarbejdet en strategi for at komme problemet til livs. Arkivfoto.


KRAKOW: Bystyret er i dialog med fodboldklubber for at stoppe racismen ved fodbold-kampe i byen.


– Klubberne skal gøre meget mere for at stoppe racismen på stadions, siger Krakows viceborgmester Magdalena Sroka, til det polske nyhedsbureau PAP.

BBC udsendelse

Det sker efter en BBC dokumentarudsendelse om anti-jødiske sange og bannere ved fodboldkampe i byen. Udsendelsen tager udgangspunkt i et lokalopgør mellem ærkerivalerne Wisla og Cracovia.

– Vi har samtaler med klubberne, sagde viceborgmesteren på et pressemøde, hvor det også kom frem, at Krakow Kommune nu har stillet en række krav til fodboldklubberne.

Lokale rivaler

– Vi mener, at fodbold-klubberne løbende skal tage mere ansvar for denne form for aktivitet på stadions, sagde viceborgmester Sroka, samtidig med at kun erkendte, at der er en øget rivalisering mellem Wisla og Cracovia, som er gennemsyret af anti-semitisk retorik.

Hun sagde endvidere, at det polske fodboldforbund (PZPN) også må tage ansvar for racismen på fodboldstadions.

67 procent i Krakow

– Vi tror på, at vi kan ændre borgernes opfattelse, så de bliver mere åbne, og altid huske at Krakow er en multikulturel by, sagde viceborgmesteren. 67 procent af fremmed i Malopolska regionen, bor i Krakow.

80 procent uanmeldt

Anna Blaszczak, der er talsmand for Polens Ombudsmand indenfor borgerrettigheder, oplyser, at 10 procent af de racisme-relaterede hændelser i det seneste år har været i Krakow-området.

Ombudsmanden oplyser samtidig, at det skønnes at 80 procent af de racistiske hændelser, aldrig bliver anmeldt.