Krakow stemte nej til værtsskab for vinter OL i 2022

  Krakow_stemmer_nej_til_vinter_OL_2022

  Indbyggerne i Krakow ville hellere have cykelstier og metro end vinter OL. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KRAKOW: Det blev et klart nej tak fra Krakows indbyggere, der i går kunne stemme om vinter OL skal til byen i 2022.


  Ikke mindre end fem kryds kunne Krakows indbyggere sætte i stemmeboksen i går. Ud over valget til Europa-parlamentet skulle byens indbyggere tage stilling til, om Krakow fortsat skal lægge billet ind på at blive vært for vinter OL i 2022, om der skal indføres mere video-overvågning i byen, og om der bør bygges en metro og flere cykelstier.

  Nej til vinter OL

  Afstemningen om værtsskabet for vinter OL blev udskrevet af Krakows byråd, der gjorde resultatet bindende ved en stemmeprocent på over 30 procent.

  Det blev opfyldt i går, hvor 35,96 procent af de stemmeberettigede mødte frem og hele 69,72 procent stemte nej. Alt tyder derfor på, at Krakow til trække sig fra at forsøge at blive værtsby for vinter OL i 2022.

  Ramt af skandale

  Krakows OL bud blev tidligere på året ramt af en skandale, der fik formanden for OL-budet til at trække sig fra sin post, efter at det kom frem, at hendes mand havde forsøgt at købe sig til bedre presseomtale af OL-værtsskabet i Krakow.

  Ud over Krakow kæmper fire andre byer om værtsskabet for vinter OL i 2022, Beijing, Almaty, Oslo og Lviv. Tidligere har Stokholm trukket sit bud tilbage efter en folkeafstemning blandt byens indbyggere.

  Ja til cykelstier, metro og overvågning

  Krakows indbyggere stemte derimod ja til de tre andre folkeafstemninger i går. 69,73 procent gik ind for at bygge et system til videoovervågning af byen, 55,11 procent ønsker at få bygget en metro, mens hele 85,18 procent ønsker at få udbygget nettet af cykelstier i byen.