Kriminelle bander er presset til at samarbejde

  Polsk politi har fået vendt kriminalitetsudviklingen i Polen. I Warszawa er de kriminelle så pressede, at de er tvunget til at samarbejde med deres ‘konkurrenter’. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: De kriminelle bander i hovedstaden har slået sig sammen. Politiet har sat jagten ind på den nye leder af sammenslutningen.


  Warszawas underverden har forenet kræfterne i en sammenslutning af kriminelle bander.

  Lederne af de deltagende bander har udpeget en fælles leder til organisationen, navnet er Macin K. Han går også under dæknavnet Belmondziak.

  Den nye ‘Godfather’ bliver dermed leder for sammenslutningen, der blandt andet omfatter Praga Mafiaen og City Center Banden.

  Narkotika og underholdning

  Indtil videre har politiet ikke haft held til at opspore “Belmondziak”, men mange kræfter er sat ind på at få den nye leder bag lås og slå.

  – De kriminelle sælger primært narkotika og henter penge i underholdningsindustien, hvor de forsøger at komme ud vores søgelys.

  – De fleste ofre er ikke interesserede i at arbejde sammen med ordensmagten, siger Sebastian Michalkiewicz til Polskie Radio. Han er chef for politiets centrale efterforskningsenhed i Warszawa.

  Beskyttelse og stoffer

  Sammenslutningen beskæftiger sig også med biltyveri og handel med værdifulde tyvekoster.

  Politiets informanter i underverdenen har fortalt, at den kriminelle sammenslutning kræver en afgift på mellem 15 og 30 procent af indtægterne fra blandt andet narkotikahandlere.

  De får til gengæld beskyttelse og en stabil leverance af stoffer.