Kritik af ny polsk sportsminister

  Dr_Joanna_Mucha

  Sportsminister Joanna Mucha (35) anklages for at være for uerfaren. Arkivfoto,


  WARSZAWA: Oppositionen mener, at den nye sportsminister er alt for uerfaren.


  Kritikken af den nye regering fortsætter fra den polske oppositions side, efter regeringen i sidste uge blev godkendt med et knebent flertal. Nu beskyldes den nye sportsminister, som både er kvinde og ung, for at være uerfaren og uden administrativ eller ministeriel erfaring.

  – Hun har ingen administrativ eller ministriel erfaring, sagde Mariusz Blaszczak, der er leder af Lov og Retfærdighedspartiets gruppen i Sejmen.

  Den nye sportsminister, Joanna Mucha er 35 år, og har ikke tidligere været minister tidligere, i lighed med flere af de ny udpegede medlemmer i den nye Tusk-regering. Mucha har en ph.d. i økonomi, og arbejdede i seneste valgperiode i parlamentets sundhedsudvalg med sociale spørgsmål.

  Blå bælte

  Selv om den nye sportsminister ikke har nogen sportserfaring, så tog statsministeren Mucha i forsvar med ordene: Men, hun har blå bælte i karate, sagde Tusk, der roste sin nye minister som en stor diplomat.

  Kræver ørn

  Den nye minister vil blandt andet sikre, at den polske ørn, fortsat vil være at finde på de polske spilledragter i sportens verden.

  Det polske fodboldforbund har netop introduceret en ny spilledragt, uden nationalfuglen, og det vil den nye regering lave om på.