Kronprins Christian får debut når far er i Polen

Kronprins Christian får debut som regent, når hans far Kong Frederik X rejser til Polen onsdag. Christian blev kronprins, da farmor – Dronning Margrethe – overlod tronen til sin søn Frederik, den 14. januar. Foto: Hasse Ferrold.

KØBENHAVN: Kong Frederik X’s rejse til Polen onsdag, udløser debut til kronprins Christian. Det er første gang han bliver Danmarks regent.


Kronprins Christian, der blev indsat i forbindelse med tronskifte mellem Dronning Margrethe II og Kong Frederik den 14. januar, skal onsdag være regent af Danmark for første gang. Det skriver Ritzau med henvisning til Kongehuset.

Kronprinsen Christian får debut som regent, fordi hans far – Kong Frederik X – rejser til Polen på sin første udlandsrejse som konge fra onsdag til fredag.

Om den danske kronprins Christian

Christian Valdemar Henri John, Hans Kongelige Højhed Kronprinsen, Prins til Danmark, greve af Monpezat, er født den 15. oktober 2005. H.K.H. Kronprinsen er søn af D.M. Kongen og Dronningen.

  • Prins til Danmark
  • Kronprinsen indgår i arvefølgen til tronen.

Født
Kronprinsen er født den 15. oktober 2005 på Rigshospitalet i København.

Døbt og konfirmeret
Kronprinsen er døbt den 21. januar 2006 i Christiansborg Slotskirke og konfirmeret den 15. maj 2021 i Fredensborg Slotskirke.

Bopæl
Kronprinsen bor med sin familie på Amalienborg i København og i Kancellihuset ved Fredensborg Slot.

LINK: Kongehuset

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.