Lavpris-selskab stopper alle flyvninger til Polen

De fleste af Norwegians fly kommer til at blive på jorden i den nærmeste fremtid. Selskabet har meddelt at alle fly fra Danmark aflyses. 1.600 medarbejdere fyres, efter at den norske regering har afvist at støtte lavprisflyselskabet. Foto: Simon Wright.

OPDATERET: De planlagte lavflyprisruter fra Danmark til de polske byer Poznan, Szczecin og Krakow aflyses. Norwegian fyrer 1.600 medarbejdere.


Lavprisflyselskabet Norwegian har besluttet at droppe alle flyvninger fra Danmark. Den norske regering har sagt nej til at give selskabet mere støtte, og derfor de mange aflysninger. 1.600 medarbejdere bliver afskediget.

Poznan og Szczecin

Krisen rammer umiddelbart ruten mellem København og Krakow, men nedskæringerne betyder også at de planlagte ruter til Poznan og Szczecin fra København, ikke bliver genoptaget som det ellers var planen.

Fra København er der i dag daglige forbindelser med SAS og LOT (Polish Airlines) til Warszawa, og med videreforbindelse til de store polske byer med LOT.

Ryanair genoptager ruten til Gdansk fra København i december, mens SAS dagligt flyver fra København til Gdansk direkte.

Fra Vestdanmark

Fra Danmarks andenstørste lufthavn i Billund, er der direkte fly til Gdansk med Wizz Air fra december og med Ryanair i slutningen af november. På samme tidspunkt åbner selskabet til Krakow og i december også til Poznan.

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.