Lech Walesa er tilfreds med Wajdas kommende film

  Jaroslaw_og_Lech_Walesa_Polen_0

  Jaroslaw og Lech Walesa har set den nye film om den tidligere præsident og første formand for Solidarnosc. Arkivfoto.


  GDANSK: Lech Walesa har sammen med sin søn fået lov at se Wajdas nye film: Walesa – håbets mand, der får premiere sidst på måneden.


  Selv om Andrzej Wajdas nye film om Solidarnosc og Lech Walesa først får premiere den 28. august på filmfestivalen i Venedig, så har hovedpersonen og hans søn, Jaroslaw Walesa, fået lov at se den nye film i den tidligere præsidents hjem i Gdansk.

  Som en klovn

  Efter at have set filmen sagde Lech Walesa til Radio Gdansk, at han ikke var klovnet i virkeligheden, som han fremstår i filmen om hans indsats, men ellers var den tidligere strejkeleder og præsident tilfreds med filmen.

  – Tiden fløj afsted i filmen, man keder sig ikke, sagde Walesa til Radio Gdansk.

  I mod filmen

  Lech Walesas reaktion var ventet med stor spænding, da han hele tiden har været i mod, at der allerede nu laves en film om hans indsats i 1980’erne.

  Kommer til premieren

  Filmen får officiel verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig, den 28. august. Den 4. oktober får filmen premiere i Polen, og Lech Walesa har lovet at komme til premieren på filmen sammen med sin hustru Danuta, der har skrevet en bog om sit liv med Lech Walesa.

  Prisvindende skuespiller

  Den prisvindende polske skuespiller Robert Wieckiewicz har rollen som Lech Walesa i filmen, men hans kone Danuta spilles af Agnieszka Grochowska.